Слоїсті пиріжки з картоплею і плавленим сиром

Слоїсті пиріжки з картоплею, рецепт приготування Пиріжки

Випічка з листкового тіста вже давно отримала популярність: апетитна, смачна – і ніяких проблем з замісом (готове тісто завжди можна купити в магазині).

Але у мене сьогодні не зовсім звичайна страва: слоїсті пиріжки з картоплею і плавленим сиром. Слойки з цікавою, пікантною начинкою, полетять зі столу в одну мить: варто тільки вийняти їх з духовки. Та це й не дивно, адже закусочні пиріжки виходять на славу: ніжне і м’яке тісто, багато-багато ароматної начинки – справжня смакота, зроблена на швидку руку. Загалом, рекомендую: обов’язково приготуйте і оцініть, не пошкодуєте.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грам листкового дріжджового тіста;
  • один кілограм картоплі;
  • 90 грам плавленого сиру (один сирок типу «Дружба»);
  • 100 грам сметани (жирність 20-25%);
  • одна столова ложка зелені петрушки;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати слоїсті пиріжки з картоплею і плавленим сиром

Картопля очищаємо, промиваємо, перекладаємо в каструлю і варимо до готовності (як на пюре).

Потім зливаємо воду, робимо пюре, додаємо в нього нарізаний шматочками плавлений сир, сметану.

Туди ж відправляємо подрібнену зелень петрушки (або будь-яку іншу, на ваш смак). Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо до однорідності.

Листкове тісто заздалегідь дістаємо, даємо йому відтанути. Потім розвертаємо, трохи розкачуємо. Розрізаємо на чотири частини.

Порада. Коли часу дуже мало, я використовую готове тісто. Але все ж частіше намагаюся робити його сама: благо, простих рецептів не злічити.

Викладаємо на тісто начинку, по довгому краю (начинку не шкодуйте), звертаємо в рулет, закриваємо кінчики. Точно так само чинимо з рештою тістом.

Отримані заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащене маслом.

Розрізаємо рулети на чотири частини (кожен), змащуємо їх зверху сумішшю жовтка з молоком, посипаємо маком.

Відправляємо слойки в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.

Слоїсті пиріжки з картоплею та плавленим сиром, виходять неймовірно красивими і смачними. Ніжне і м’яке тісто, пікантна начинка – встояти не зможе ніхто.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар