Склянка кефіру і 4 яйця – ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

Пироги

Ніжний і повітряний яблучний пиріг на кефірі, який готується дуже просто і завжди з’їдається відразу. Не залишається жодного шматочка. Весь секрет у повітряному, як пух, тісті для пирога.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 220 г
  • Цукор – 250 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванілін – 3 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Кефір 2,5% – 200 мл
  • Яблука невеликого розміру – 5 шт.
  • Цукор – 1 ст.л. (для посипання)
  • Соняшникова олія (для змащування форми)

Форма квадратна – 22х22 см

Як приготувати пиріг на кефірі

У миску додаємо вершкове масло кімнатної температури і цукор.

За допомогою міксера збиваємо масло в легку пухку масу, до розчинення цукру.

Склянка кефіру і 4 яйця - ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

У збите масло по одному додаємо яйця, кожен раз добре збиваючи.

В окремій мисці за допомогою вінчика змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванілін і ½ ч. л. солі. Висипаємо отриману суміш до збитого з яйцями і цукром масла. І перемішуємо лопаткою.

Вливаємо склянку кефіру.

І ще раз добре перемішуємо до отримання однорідної повітряної маси.

Склянка кефіру і 4 яйця - ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

Квадратну форму для випічки змащуємо соняшниковою олією і перекладаємо туди тісто. Розрівнюємо лопаткою.

Яблука невеликого розміру розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину.

Нарізаємо половинки яблука на тонкі слайси, так щоб яблуко залишилося в формі половинки. Таким чином необхідно нарізати 9 половинок яблук.

Склянка кефіру і 4 яйця - ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

Укладаємо нарізані половинки яблук на тісто, злегка придавлюючи їх. Зверху посипаємо цукром.

Склянка кефіру і 4 яйця - ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

Відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° С духовку і випікаємо протягом 45 хвилин.

Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути у формі.

Склянка кефіру і 4 яйця - ділюся рецептом повітряного як пух яблучного пирога

Потім нарізаємо на квадрати і подаємо до столу. Ура, готово! Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь