Ніжний і повітряний яблучний пиріг на кефірі, який готується дуже просто і завжди з’їдається відразу. Не залишається жодного шматочка. Весь секрет у повітряному, як пух, тісті для пирога.
Необхідні продукти:
- Вершкове масло – 220 г
- Цукор – 250 г
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 10 г
- Ванілін – 3 г
- Сіль – ½ ч.л.
- Кефір 2,5% – 200 мл
- Яблука невеликого розміру – 5 шт.
- Цукор – 1 ст.л. (для посипання)
- Соняшникова олія (для змащування форми)
Форма квадратна – 22х22 см
Як приготувати пиріг на кефірі
У миску додаємо вершкове масло кімнатної температури і цукор.
За допомогою міксера збиваємо масло в легку пухку масу, до розчинення цукру.
У збите масло по одному додаємо яйця, кожен раз добре збиваючи.
В окремій мисці за допомогою вінчика змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванілін і ½ ч. л. солі. Висипаємо отриману суміш до збитого з яйцями і цукром масла. І перемішуємо лопаткою.
Вливаємо склянку кефіру.
І ще раз добре перемішуємо до отримання однорідної повітряної маси.
Квадратну форму для випічки змащуємо соняшниковою олією і перекладаємо туди тісто. Розрівнюємо лопаткою.
Яблука невеликого розміру розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину.
Нарізаємо половинки яблука на тонкі слайси, так щоб яблуко залишилося в формі половинки. Таким чином необхідно нарізати 9 половинок яблук.
Укладаємо нарізані половинки яблук на тісто, злегка придавлюючи їх. Зверху посипаємо цукром.
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° С духовку і випікаємо протягом 45 хвилин.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути у формі.
Потім нарізаємо на квадрати і подаємо до столу. Ура, готово! Смачного!