Швидкі пиріжки на кефірі

Швидкі пиріжки на кефірі - рецепт приготування Пиріжки

Пиріжки пишні і смачні, з хрусткою скоринкою і смачною начинкою. Тісто універсальне, готується на кефірі. Підходить для будь-якої начинки. У рецепті використані звичайні продукти.

Складові

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Кефір – 1 стакан
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Олія для смаження

Начинка: відварений рис, варені яйця, цибуля зелена.

Метод приготування пиріжків на кефірі

Просіваємо борошно і всипаємо половину в глибоку миску.

Вливаємо кефір (кефір у мене 1% -ний) кімнатної температури.

Потім, додаємо 1 чайну ложку соди, розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Далі, беремо іншу ємність, вбиваємо туди яйця.

Додаємо цукор, сіль і олію. Ретельно все збиваємо. З’єднуємо яєчну суміш і тісто.

Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.

Тісто має вийти м’яким і пластичним, але не липким.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо «відпочити» 15 хвилин.

Приступаємо до формування пиріжків.

На присипаній борошном робочій поверхні ділимо тісто на невеликі шматочки.

З кожного шматочка формуємо коржі. На середину коржика викладаємо начинку.

Начинка у мене відварений рис, варені яйця і зелена цибуля. Можна використовувати будь-яку начинку.

Защипуємо краї, надаємо фору пиріжка. У сковороді розігріваємо олію.

Кладемо пиріжки в сковороду, швом вниз. Обсмажуємо до рум’яної скоринки, з двох сторін.

Готові пиріжки перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар