Виходять смачні, пишні і соковиті біляші. Тісто готується на кефірі дуже швидко і без дріжджів, і не потрібно чекати, коли тісто підніметься, можна відразу приступати до приготування.
Необхідні продукти:
Тісто: (на 12 біляшів)
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Соняшникова олія – 20 мл.
- Борошно – 400-420 гр.
Для начинки:
- Фарш – 400 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець за смаком
- Кефір – 2 ст.л.
Як приготувати біляші
У миску наливаємо кефір 250 мл, розбиваємо 1 яйце, кладемо половину ч.л. соди, столову ложку цукру, половину чайної ложки солі. Все перемішуємо і залишимо масу постояти хвилин 5 щоб кефір погасив соду. Минуло 5 хвилин додаємо поступово просіяне борошно 400гр. Замішуємо тісто, тісто має вийти м’яке, еластичне, яке злегка липне до рук. Прибираємо тісто в сторону, поки будемо готувати начинку.
У миску кладемо 400 гр фаршу, у мене фарш змішаний яловичина з куркою. Подрібнимо велику цибулину і 2 зубчики часнику за допомогою блендером і додамо до фаршу. Додаємо сіль трохи більше половини ч.л, для соковитості додаємо 2 ст.л. кефіру. Чорний перець і все добре перемішуємо. Начинка готова. Тісто розділимо на частини, у мене виходить 12 частин вагою по 60гр.
Беремо один колобок і розкачуємо корж, кладемо підготовлений фарш приблизно 1 столову ложку і збираємо край по колу і закріплюємо. Тепер рукою притискаємо заготовку, щоб зробити її тоншою.
На сковорідку наливаємо соняшникову олію і смажимо на середньому вогні біляші. За часом у мене займає з одного боку 5 хвилин і на іншій стороні 3 хвилини. Смачного!