У більшості господинь виходять смачні пиріжки, але вони швидко черствіють. Цю проблему легко позбутися, потрібно лише додавати кілька не завжди очевидних продуктів. Вони допоможуть зберегти пиріжки м’якими та пишними навіть на 2-3 день зберігання. Причому ви зможете зберігати пиріжки навіть у холодильнику і вони не черствітимуть.
Інгредієнти для пиріжків з капустою:
- тепла вода – 250 мл;
- соняшникова олія – 70 г;
- дріжджі – 5 г;
- борошно – 400 г;
- цукор – 10 г;
- крохмаль – 15 г;
- сіль – 8 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- капуста – 400 г;
- томатна паста – 20 г.
Приготування пиріжків з капустою:
Змішуємо теплу воду, дріжджі та цукор, поки всі гранули не розчиняться у рідині.
Борошно ділимо умовно на 3 частини та додаємо в дріжджову суміш одну частку. За нею можна відразу висипати крохмаль та сіль, ретельно перемішати лопаткою.
Після цього додаємо в масу другу частину борошна і виливаємо 40 мл олії, змішуємо. Висипаємо останню частину борошна та вимішуємо тісто.
Формуємо колобок, прибираємо його під кришку у тепле місце, приблизно на 1,5 години.
Цибулину необхідно нарізати невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо соняшникову олію, на середньому вогні обсмажуємо кубики цибулі до золотистого кольору.
У цей час дрібно шаткуємо капусту і висипаємо в сковороду до цибулі. Перемішуємо овочі, смажимо доти, поки капуста стане м’якою.
Додаємо до капусти та цибулі томатну пасту, перемішуємо начинку та залишаємо під закритою кришкою на 1-2 хвилини.
Тісто обминаємо і знову формуємо колобок, від нього відщипуємо 12 частин. Кожній частині надаємо круглу форму і розминаємо руками в невеликий коржик.
Кладемо в середину кожного коржика столову ложку начинки і защипуємо краї, створюючи пиріжок.
У сковороду виливаємо 100 мл олії, її треба розжарити на середньому вогні. Пиріжки опускаємо в олію і смажимо протягом хвилини з кожного боку, перевертаючи кілька разів.
Ми посмажили чудові пиріжки, які залишатимуться пишними навіть після остигання. Вони не стануть гумовими через те, що в тісті є крохмаль.