Шарлотка: смачна і проста

Пироги

Рецептів шарлотки досить багато. Сьогодні я хочу з вами поділитися одним з найпростіших і легких, пиріг завжди виходить м’яким і повітряним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт;
  • борошно, 4 склянки;
  • яблука, 4 – 5 шт;
  • сіль, дрібка;
  • цукор, 1 стакан;
  • кефір, 0,5 склянки;
  • ванільний цукор за смаком;
  • вершкове масло або маргарин, 1 пачка;
  • розпушувач, 10 г або сода, 1ч.л;

Процес приготування шарлотки

Яйця збиваємо з сіллю і додаємо цукор, ванільний цукор за смаком. Добре перетираємо масу за допомогою віночка або вбиваємо міксером.

Вливаємо кефір і перемішуємо вінчиком.

Всипаємо розпушувач або соду, перемішуємо.

Розтоплюємо вершкове масло або маргарин і вливаємо в масу.

Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто.

Яблука ріжемо часточками.

Форму змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром, викладаємо яблучні дольки. Виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 45 хвилин, але дивіться по совій духовці, перевіряйте готовність шпажкою.

Остуджуємо і за смаком посипаємо корицею і цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь