Секрети смачної начинки. Пиріжки з картоплею: тісто на картопляному відварі

Пиріжки

Тісто, зроблене на відварі картоплі, має чудові якості: м’яке і пухнасте, довго залишається свіжим, не вбирає в себе олію при обсмажуванні, може готуватися як у сковороді, так і в духовці.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • відвар із картоплі теплий, 300 мл;
  • дріжджі свіжі, 15 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор, 2 ч. л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • борошно, близько 600 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • картопля, 700 г;
  • цибуля, 2-3 шт;
  • вершкове масло, 50 г;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування

Картоплю відварюємо та в окрему ємність зливаємо відвар. Робимо картопляне пюре з обсмаженою цибулею, вершковим маслом та зеленню, спеціями за смаком. Залишаємо остуджуватися.

У теплий відвар висипаємо цукор, дріжджі, перемішуємо.

Борошно просіюємо і всипаємо частину в масу, солимо і перемішуємо.

Ще додаємо частину борошна та вимішуємо руками.

Борошна вам може знадобитися менше, тому не всипайте все, а добре вимішуйте.

Додаємо олію і вимішуємо м’яке, не дуже липке.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Таке тісто чудово підходить для машинного вимішування.

Ділимо тісто на порційні шматочки руками, змащеними олією, накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин.

Відкриваємо тісто і залишаємо на 5 хвилин, щоб зникла липкість.

Формуємо пиріжки з картопляною начинкою.

Секрети смачної начинки. Пиріжки з картоплею: тісто на картопляному відварі

Обсмажуємо пиріжки на сковороді в олії до рум’яності з двох сторін на невеликому вогні.

Секрети смачної начинки. Пиріжки з картоплею: тісто на картопляному відварі

Пиріжки виходять дуже пишними, м’якими, апетитними, рум’яними, чудово поєднуються зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Секрети смачної начинки. Пиріжки з картоплею: тісто на картопляному відварі

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар