Салат “Дамський каприз” з куркою і ананасом

Салат з куркою

Салат Дамський каприз – відноситься до категорії найбільш популярних салатів на святковий стіл. Він повністю відповідає своїй назві, вишукане поєднання курячої грудки і консервованого ананаса припадає до смаку саме жіночій половині людства. Салат виходить соковитим, легким, не обтяжує шлунок, відмінно підійде для доповнення до будь-якого гарніру. Салат зазвичай подається на стіл в невеликих порційних піалочках або широких склянках. Щоб було видно шари, найкраще використовувати саме скляну ємність.

Необхідні продукти:

  • Куряче філе – 400 г
  • Консервований ананас – 200 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Волоський горіх – 50 г
  • Відварені яйця – 4 шт
  • Часник – 1-2 зубчик
  • Майонез – 4-5 ст.л
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Куряче філе заздалегідь зваріть в підсоленій воді до готовності. М’ясо повністю остудіть, наріжте дрібними кубиками або руками розділіть на невеликі смужки. М’ясну нарізку розділіть на чотири частини, кожну викладіть в невеликі скляні стакани або піалочки. Зубочки часнику очистіть, подрібніть під пресом, змішайте з майонезом. При бажанні часник можна не додавати. Майонезним соусом змастіть куряче філе.

2. Консервовані ананаси наріжте кубиками або невеликими скибочками, укладіть на шар курки, злегка змастіть майонезом.

3. Яйця зваріть круто, охолодіть у воді, очистіть. Акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки відкладіть для прикраси салату. Білки натріть на дрібній тертці, помістіть в ємності на ананаси.

4. Зверху зробіть сітку з майонезу, розмажте ложкою.

5. Сир твердих сортів натріть на середній або дрібній тертці, викладіть наступним шаром, змастіть майонезом.

6. Жовтки подрібніть, викладіть на сирний шар. Майонезом змащувати не потрібно.

7. Волоські горіхи поламайте руками на шматочки середнього розміру. Також горіхи можна подрібнити в блендері в дрібну крихту. Горіхами присипте верхівку салату.

8. Піалочки поставте в холодильник для просочення шарів і охолодження. Салат подайте на стіл. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар