Рибний манник: мій фаворит серед заливних пирогів

Пироги

Сьогодні хочу поділиться рецептом заливного пирога Рибний манник. Тісто у такого заливного пирога рівномірно пропікається і немає ефекту мокрого пирога, як буває при випічки звичайних заливних пирогів. Смак у такого пирога просто приголомшливий, моя дочка не любителька риби, їсть з величезним задоволенням.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Яйця – 2 шт
  • Сметана – 100 г
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Манна крупа – 4 ст.л.
  • Борошно – 60 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.

Заливка:

  • Яйце – 1 шт
  • Сметана – 50 г
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Консерви – 1 банка (сайра, сардина, горбуша і т.д.)
  • Перець чорний – за смаком
  • Цибуля – 1 шт
  • Зелень – за смаком
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сир – 50 г

Покроковий процес приготування:

Сметану 100 грам кладемо в миску, додамо 4 ст.л. манної крупи з гіркою, перемішати і залишити на хвилин 15-20 набрякнути, поки будемо займатися начинкою.

Беремо банку будь-якої консерви сайра, горбуша, сардина, шпроти у мене сьогодні сардина. Можна взяти відварену рибу.
Помнемо її виделкою. 3 яйця відварити і порізати кубиками, цибулину поріжемо кубиками і обсмажимо на невеликій кількості соняшникової олії. Кріп дрібно наріжемо, можна додати зелену цибулю.

Додаємо до риби яйця, цибулю, зелень, чорний перець і перемішуємо. Начинка готова.

Рибний манник: мій фаворит серед заливних пирогів

Приготуємо заливку. У миску кладемо 50 грамів сметани, 50 грам майонезу (замість майонезу можна додати ще сметану)

Розбиваємо 1 яйце, 1 ч.л. гірчиці, сіль за смаком, перемішуємо, додаємо 1 ст.л. борошна і ще раз все перемішуємо. Заливка готова, відставляємо в сторону.

Тепер беремо миску де ми змішували сметану з манною крупою, додаємо до неї 3 ст.л. майонезу, можна замінити на сметану. Розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль і все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Відміряємо 60 грам борошна і додамо до нього 1 ч.л. розпушувача. Тепер додаємо борошно з розпушувач в тісто і ще раз все перемішуємо. Берем відповідну форму у мене діаметр форми 24 см.

Рибний манник: мій фаворит серед заливних пирогів

Змащуємо олією переливаємо все тісто і розрівнюємо. Тепер кладемо начинку. 50 грам сиру натерти на дрібній тертці і посипимо начинку, сир можна не додавати.

На начинку наливаємо заливку. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 30-35 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Рибний манник: мій фаворит серед заливних пирогів

Готовність можна визначити дерев’яною шпажкою. Дістаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути і можна подавати до столу. Виходить супер смачний.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар