Різдвяний сметанник за 15 хвилин. Плюс час на випічку

Пироги

Дуже ніжна, м’яка та пухнаста випічка з сухофруктами та вівсяними пластівцями, яка створює своїм ароматом справжній різдвяний настрій.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно та вівсяні пластівці по 100 г;
  • курага, чорнослив, родзинки, волоські горіхи по 80 г;
  • фісташки, 50 г;
  • сметана, 500 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • цукор близько 150 г;
  • масло вершкове, 50 г;
  • ванілін.

Процес приготування сметанника

Сухофрукти якщо дуже сухі, заливаємо окропом, розпарюємо і віджимаємо. Подрібнюємо шматочками.

Горіхи також подрібнюємо ножем. Змішуємо сухофрукти та горіхи.

Подрібнені вівсяні пластівці змішуємо з борошном.

Сметану змішуємо з яйцями, цукром та ваніліном за бажанням та смаком.

Форму застеляємо пергаментом, змащуємо її шматочком вершкового масла.

Насипаємо шарами сухе тісто (борошно та вівсяні пластівці) суміш сухофруктів з горіхами, сметанний крем. Чергуємо таким чином, доки не закінчаться всі продукти.

Верхній шар – суха суміш із пластівців та борошна, посипаємо тертим шматочком вершкового масла та ложкою цукру для карамельної скоринки.

Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, перевіряйте готовність паличкою.

Трохи остуджуємо у формі, прибираємо її та остуджуємо повністю.

Різдвяний сметанник за 15 хвилин. Плюс час на випічку

Такий ароматний та м’який різдвяний пиріг виходить дуже смачним, ніжним. Якщо любите, додавайте ще цукати чи цедру апельсина, лимона.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар