Рецепт тіста без дріжджів для пирога з полуницею та яблуками

Пироги

Дуже вдале та універсальне тісто, яке чудово поєднується з різними начинками, зі свіжими ягодами та фруктами. Просто спробуйте.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло, 100 г;
  • цукор, 130 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • сметана жирна, 250 г;
  • борошно, 230 г;
  • ванілін;
  • сіль, дрібка;
  • розпушувач, 15 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • варення з смородини або ягоди та фрукти на смак, яблука.

Для приготування помадки візьміть:

  • борошно, 120 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сметана, 2 ст.л;
  • вершкове масло, 30 г;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Процес приготування пирога з полуницею та яблуками

Змішуємо яйця, сметану та цукор, розтоплене вершкове масло, віночком перетираємо масу до однорідності.

Додаємо ванілін та сіль, перемішуємо.

Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, висипаємо в масу та вимішуємо густе тісто.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто і розрівнюємо по формі.

Рецепт тіста без дріжджів для пирога з полуницею та яблуками

Зверху викладаємо варення чи ягоди свіжі, заморожені, шматочки фруктів, кубики яблук. Чим більше ви викладете різних смаколиків, тим смачнішим буде пиріг.

Рецепт тіста без дріжджів для пирога з полуницею та яблуками

Для помадки змішуємо всі інгредієнти та поливаємо нею верх пирога.

Рецепт тіста без дріжджів для пирога з полуницею та яблуками

Порада: помадку ви можете замінити солодкою крихтою, змішавши борошно, вершкове масло та цукор.

Випікаємо при 190 градусах близько 45 хвилин, проте перевіряйте готовність.

Рецепт тіста без дріжджів для пирога з полуницею та яблуками

Пиріг виходить повітряним, вологим, дуже ароматним та красивим, можна навіть зробити до приходу гостей.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар