Пиріг готується досить швидко, виходить повітряним і ніжним. Вишню можна брати будь-яку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- вишня – будь-яка;
- цукор – 200 г;
- кефір – 200 г;
- яйця – 3 шт;
- масло вершкове – 1 ч.л;
- розпушувач – 1.5 ч.л;
- пудра цукрова.
Процес приготування пирога з вишнею
Кефір і яйця повинні бути кімнатної температури. Якщо у вас заморожені ягоди, тоді необхідно розморозити її в ситі, щоб стік зайвий сік.
Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси.
Виливаємо в збиту масу кефір, перемішуємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо, частинами всипаємо в тісто і перемішуємо. Маса повинна бути рідкуватою, але не занадто.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто, зверху розкладаємо вишню.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин до готовності, перевіряємо шпажкою.
Остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.