Дякую знайомій за рецепт! Тепер часто готую цей пиріг, адже не потрібно возитися з тістом, а результат не гірше, ніж звична випічка. Пиріг виходить ніжним, смачним і ситним.
Які продукти необхідні:
- 1-2 листи лаваша;
- 400-500 г будь-якого фаршу;
- Два кабачка;
- Дві цибулини;
- Два зубці часнику;
- 4-5 ст. л. сухарів для панірування;
- Зелень на ваш смак;
- Одне яйце;
- Сіль, перець на ваш смак;
- Олія соняшникова(для смаження).
Складові заливки:
- 100-150 мл молока;
- Три яйця;
- 30-50 г сиру;
- 250 мл кефіру;
- Сіль, перець на ваш смак.
Переходимо до процесу приготування пирога з лаваша
Я відразу ж готую начинку для цього пирога, оскільки тісто готувати не потрібно.
Цибулю грубо тру і додаю в фарш. Сюди ж вбиваю яйце, солю, перчу і всипав посічену зелень. Гарненько перемішую.
Відставляю фарш в сторону, щоб настоявся і підготовляю кабачки. Ріжу їх тонкими слайсами і обсмажую на олії соняшникової до легкого золотистого відтінку. До повної готовності їх не смажу, щоб вони злегка хрустіли.
Лаваш розкладаю на столі і викладаю кабачки в ряд щільно один до одного. На краю кабачків викладаю фарш. У мене все помістилося на одному аркуші лаваша.
Повертаю в тугий рулет і нарізаю на рівні шматки. Беру форму, промазую олією і виставляю заготовки.
Тепер готую заливку. Всі інгредієнти просто з’єдную в одній мисці, солю, перчу і розмішую. Заливаю сумішшю рулетики.
Включаю духовку і нагріваю до 200 °. Запікаю приблизно 35 хвилин.
Тру сир і посипаю ним за п’ять хвилин до кінця приготування. Смачного!