Рецепт найніжніших і соковитих біляшів, приготованих своїми руками

Пиріжки

Завдяки цьому рецепту, біляші виходять дуже смачними, пишними і соковитими. При смаженні тісто не вбирає багато олії, тому скоринка виходить хрусткою.

Тісто дуже м’яке, працювати з ним дуже приємно. Тому ви в одну мить приготувати домашні біляші, від яких неможливо відірватися.

Для тіста знадобляться наступні продукти:

  • 20 г свіжих дріжджів або 5 г сухих;
  • Борошно – 700-800 г;
  • Молоко – півтори склянки;
  • 30 мл рафінованої соняшникової олії;
  • Сіль – півтори ч. л .;
  • Масло вершкове – 30 г (замінити можна маргарином);
  • Цукор – одна ч. л.

Для начинки знадобляться наступні продукти:

  • Будь-який фарш або суміш пари видів – 500 г;
  • Ріпчаста цибуля – одна штучка;
  • Сіль / чорний перчик в залежності від смакових уподобань.

Приступаємо до приготування найніжніших біляшів

Молоко нагріваємо до температури 40-50 градусів, після чого кидаємо в нього дріжджі і всипаємо цукор. Також додаємо трошки борошна. Ставимо в тепленьке місце і переходимо до приготування тіста.

Просіваємо в глибокий посуд борошно і додаємо сіль, топлене вершкове масло, а також соняшникову олію.

Далі вливаємо опару, що підійшла і приступаємо до замісу тіста. Для цього змащуємо руки рослинною олією. Вдавлюємо палець в тісто, якщо вм’ятина зникає на очах, то тісто готове. Можете більше не вимішувати.

Ємність змащуємо олією і перекладаємо в неї тісто. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 60 хвилин в тепленьке місце.

В цей час займіться начинкою. Цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо шматками і перекручуємо разом з фаршем за допомогою м’ясорубки.

Потім солимо, перчимо і можна додати трішки води. Тоді начинка вийде більш соковитою.

Переходимо до приготування біляшів.

Тісто ділимо на шматки і кожен розкачуємо в коржик. Викладаємо фарш і формуємо біляш.

У глибоку сковорідку наливаємо побільше олії і розігріваємо її. Смажимо біляші на сильному вогні отвором вниз. Коли будете перевертати виріб на інший бік, зробіть вогонь менше.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар