Цей пиріг щось приголомшливе! Його смак підкорює з першої спроби! Поєднання найніжнішого тіста з абрикосовою начинкою подарує вам незабутню насолоду! А аромат під час випічки приверне всю сім’ю на кухню. Так що відразу ставте чайник! Такий пиріг можна і гостям подати, адже він не тільки надзвичайно смачний, але і красивий.
Які продукти будуть потрібні:
- Йогурт – 200 мл;
- Масло вершкове – 120 г;
- Цукор – 220 г;
- Цукор ванільний – 8 г;
- Борошно – 300 г;
- Сода – пів ч. л.;
- Яйця – дві штуки;
- Пекарський порошок – одна ч. л.;
- Дрібка солі;
- Абрикоси – вісім штук.
Покроковий процес приготування абрикосового пирога
Для початку добре миємо абрикоси, сушимо і ділимо на дві половинки.
Масло має бути дуже м’яким. У нього потрібно всипати два види цукру і збити так, щоб маса посвітліла і стала пишною.
Забиваємо в масляну масу по одному яйцю. Після кожного необхідно збивати протягом двох хвилин.
Вливаємо йогурт і ще раз мішаємо.
В інший посуд просіваємо борошно, а в нього додаємо решту всів сухих продуктів теж через сито. Розмішуємо до однорідного стану.
Форму вистеляємо пекарним папером, виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по всій формі.
На тісто викладаємо абрикоси, злегка втоплюючи в ньому.
Духовку включаємо заздалегідь і нагріваємо до 180 °. Розміщуємо пиріг приблизно на 45 хвилин. Випікати слід до готового стану. Перевірити це можна за допомогою тонкої дерев’яної палички.