Рецепт дивовижного сирно-шоколадного пирога «Мулатка»

Сирно-шоколадний пиріг «Мулатка» - рецепт приготування Пироги

Цей пиріг не може не сподобається. У ньому все ідеально: сир пом’якшує нудотний смак згущеного молока, а шоколадна основа підкреслює витонченість смаку. Ще один інгредієнт, який додасть пирогу родзинку – чорнослив. Такий пиріг можна навіть на святковий стіл приготувати!

Для пісочного тіста вам знадобляться такі продукти:

  • 100 г або 2 ст. л. сметани;
  • 60 г цукру;
  • 100 г масла вершкового;
  • 2 ст. л. какао;
  • одна дрібка солі;
  • одна ч. л. пекарського порошку;
  • 180 г борошна.

Для начинки вам знадобляться такі продукти:

  • 150-200 г вареного згущеного молока;
  • 300 г сиру;
  • два курячих яйця;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 150-200 г чорносливу (можна без нього або чимось замінити його).

Поетапний процес приготування пирога «Мулатка»

Готуємо тісто. М’яке масла поміщаємо в зручну ємність, всипаємо цукор, додаємо дрібку солі, кладемо сметану і збиваємо.

Потім всипаємо борошно з какао і вимішуємо м’яке і пластичне тісто. Формуємо з нього колобок і ставимо на 20 хвилин в холод.

Готуємо начинку. У сир додаємо всі інші інгредієнти, крім чорносливу. Перетираємо їх за допомогою блендера.

Формуємо пиріг. Тісто ділимо на більший і менший шматки. Той, який менше, повертаємо в холодильник, а більший шматок розкачуємо на пекарському папері у велике коло (діаметр 27-28 см), присипаючи якщо потрібно борошном під час розкочування.

Беремо форму розміром 21 см і по її дну вирізаємо основу пирога, а з обрізків робимо бортики.

На основу викладаємо чорнослив і заливаємо його начинкою. Натираємо менший шматок тіста за допомогою терки прямо над начинкою пирога.

Випікаємо пиріг. Включаємо духовку на 180 ° і коли розігріється, поміщаємо пиріг приблизно на 45 хвилин. Подаємо випічку остиглою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар