Рецепт біляшів від моєї свекрухи. Чоловік просить лише їх, інших не їсть

Пиріжки

Класичний рецепт біляшів, у яких багато соковитої та смачної начинки, а тісто чудово піднімається та тримає форму, його можна використовувати і для смажених пиріжків з різною начинкою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • сіль, цукор та дріжджі сухі по 1 ч.л;
  • молоко тепле, 200мл;
  • вода тепла, 100мл;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, 450 г;
  • фарш, 500 г
  • цибуля, 2 шт;
  • спеції, сіль, перець, зелень.

Процес приготування біляшів

Змішуємо теплу воду з теплим молоком, всипаємо сіль, цукор, дріжджі. Перемішуємо. Додаємо яйце, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто до тих пір, воно не стане м’яким. Однорідним та гладким.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.

Фарш беріть будь-який на свій смак. Я брала яловичий, можна асорті чи свинячий.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком і змішуємо з фаршем.

Солимо і перчимо, додаємо спеції та дрібно нарізаний кріп.

Якщо фарш вийшов сильно тугий, влийте пару ложок бульйону або просто води, вмішайте розм’якшене вершкове масло. Тоді начинка буде дуже соковитою.

Рецепт біляшів від моєї свекрухи. Чоловік просить лише їх, інших не їсть

Формуємо біляші з начинкою.

Рецепт біляшів від моєї свекрухи. Чоловік просить лише їх, інших не їсть

Обсмажуємо в олії з двох сторін до рум’яності.

Рецепт біляшів від моєї свекрухи. Чоловік просить лише їх, інших не їсть

Такі біляші, як завжди, виходять пишними, м’якими, тісто не гумове, дуже приємне.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар