Пишний цукровий пиріг «Плюшка»

Цукровий пиріг «Плюшка» - рецепт приготування Пироги

Пиріг «Плюшка» виходить дуже пишним і повітряним, ароматним. Рецепт дуже простий з готуванні.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір теплий – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – дрібка;
  • масло вершкове розтоплене – 40 г;
  • дріжджі сухі – 1.5 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • ванілін;
  • борошно – близько 480 г;
  • олія соняшникова – 3 ст.л;
  • жовток для змазування;
  • пелюстки мигдальні.

Процес приготування пирога «Плюшка»

У теплий кефір додаємо дріжджі, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і ванілін, сіль. Перемішуємо.

Борошно просіваємо, всипаємо і перемішуємо, додаємо олію, вимішуємо і залишаємо тісто на 1 годину в теплому місці.

Ділимо тісто на 4 частини і скачуємо кожну в колобок.

Розкачуємо коржі, змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром. Зверху викладаємо другий корж, змащуємо маслом і посипаємо цукром. Таким чином складаємо все 4 коржі, останній не посипаємо і не змащуємо.

Формуємо пиріг з цієї стопочки коржів і переносимо його на деко, застелене пергаментом або в круглу форму. Змащуємо жовтком, посипаємо цукром і мигдальними пелюстками.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар