Пиріг «Плюшка» виходить дуже пишним і повітряним, ароматним. Рецепт дуже простий з готуванні.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір теплий – 300 мл;
- цукор – 100 г;
- сіль – дрібка;
- масло вершкове розтоплене – 40 г;
- дріжджі сухі – 1.5 ч.л;
- яйце – 1 шт;
- ванілін;
- борошно – близько 480 г;
- олія соняшникова – 3 ст.л;
- жовток для змазування;
- пелюстки мигдальні.
Процес приготування пирога «Плюшка»
У теплий кефір додаємо дріжджі, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і ванілін, сіль. Перемішуємо.
Борошно просіваємо, всипаємо і перемішуємо, додаємо олію, вимішуємо і залишаємо тісто на 1 годину в теплому місці.
Ділимо тісто на 4 частини і скачуємо кожну в колобок.
Розкачуємо коржі, змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром. Зверху викладаємо другий корж, змащуємо маслом і посипаємо цукром. Таким чином складаємо все 4 коржі, останній не посипаємо і не змащуємо.
Формуємо пиріг з цієї стопочки коржів і переносимо його на деко, застелене пергаментом або в круглу форму. Змащуємо жовтком, посипаємо цукром і мигдальними пелюстками.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин. Смачного!