Пиріжки з сливами на сирному тісті. Рецепт простий, швидкий і бюджетний

Пиріжки

Це дуже пишна, ароматна, м’яка і смачна здоба, яку можна робити зі сливами та іншими ягодами, фруктами і начинками. Рецепт простий, з ним впорається будь-який, навіть початківець кулінар.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній, 200 г;
  • масло вершкове та цукор по 75 г;
  • борошно, близько 300 г;
  • яйце, 1 шт;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • ванілін за смаком;
  • сіль дрібка.

Для приготування начинки необхідно:

  • сливи, 350 г;
  • цукор, 30 г;
  • яйце, 1 шт.

Процес приготування пиріжків зі сливами

У просіяне борошно всипаємо сіль і розпушувач.

Окремо з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з яйцем і ваніліном, цукром, вимішуємо до однорідності.

З’єднуємо обидві суміші і вимішуємо м’яке і піддатливе тісто, яке не буде липнути до рук.

Порада: борошна може знадобитися трохи більше, але не забивайте масу борошном, намагайтеся добре вимішувати.

Залишаємо тісто на 15 хвилин, накривши його рушником.

Ріжемо тісто на 2 частини, кожну розкачуємо в пласт і ріжемо склянкою на кружечки.

Кожну посипаємо цукром, кладемо часточки слив і формуємо пиріжок.

Пиріжки з сливами на сирному тісті. Рецепт простий, швидкий і бюджетний

Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, змащуємо збитим яйцем.

Пиріжки з сливами на сирному тісті. Рецепт простий, швидкий і бюджетний

Випікаємо при 190 градусах близько 20 – 25 хвилин.

Пиріжки з сливами на сирному тісті. Рецепт простий, швидкий і бюджетний

М’які, пишні, повітряні і дуже ароматні пиріжки відмінно підходять до чаю або молока, з какао теж дуже смачно.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар