Пиріжки з м’ясною начинкою: пишні, м’які та не кришаться

Пиріжки

Пиріжки з м’ясною начинкою виходять дуже пишними, м’якими, довго залишаються свіжими і не кришаться, скоринка буде рум’яною і дуже апетитною.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле та вода тепла по 200 мл;
  • сіль, 1 ч.л;
  • яйце, 1 шт;
  • дріжджі, 7 г;
  • вершкове масло, 130 г;
  • борошно, 700 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 2 – 3 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Для змащування пиріжків 1 жовток+молоко, 2 ст.л.

Процес приготування

Яйце збиваємо віночком із сіллю. Вливаємо тепле молоко та теплу воду, всипаємо дріжджі та перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і дуже піддатливе тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 40 – 60 хвилин.

Обминаємо тісто, викладаємо на стіл і ділимо на 16 колобків.

Розкачуємо кожен колобок в тонкий коржик, змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо стопками по 8 штук і відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин, накривши пакетом.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Беремо класичний фарш або дрібно нарізане м’ясо і змішуємо з кубиками цибулі, заправляємо сіллю та спеціями, зеленню.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Розкачуємо кожну стопку коржів у пласт, згортаємо його рулетом і ріжемо порційними шматочками.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Кожен шматочок розкачуємо в невеликий коржик і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом, змащуємо збитим жовтком з молоком.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, але час приготування залежить від вашої духовки.

Пиріжки з м'ясною начинкою: пишні, м'які та не кришаться

Пиріжки дуже апетитно пахнуть, тому ви можете відразу збільшувати кількість інгредієнтів удвічі та робити подвійну порцію.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар