Пиріжки з м’ясною начинкою виходять дуже пишними, м’якими, довго залишаються свіжими і не кришаться, скоринка буде рум’яною і дуже апетитною.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле та вода тепла по 200 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- дріжджі, 7 г;
- вершкове масло, 130 г;
- борошно, 700 г.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш, 500 г;
- цибуля, 2 – 3 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Для змащування пиріжків 1 жовток+молоко, 2 ст.л.
Процес приготування
Яйце збиваємо віночком із сіллю. Вливаємо тепле молоко та теплу воду, всипаємо дріжджі та перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і дуже піддатливе тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 40 – 60 хвилин.
Обминаємо тісто, викладаємо на стіл і ділимо на 16 колобків.
Розкачуємо кожен колобок в тонкий коржик, змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо стопками по 8 штук і відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин, накривши пакетом.
Беремо класичний фарш або дрібно нарізане м’ясо і змішуємо з кубиками цибулі, заправляємо сіллю та спеціями, зеленню.
Розкачуємо кожну стопку коржів у пласт, згортаємо його рулетом і ріжемо порційними шматочками.
Кожен шматочок розкачуємо в невеликий коржик і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.
Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом, змащуємо збитим жовтком з молоком.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, але час приготування залежить від вашої духовки.
Пиріжки дуже апетитно пахнуть, тому ви можете відразу збільшувати кількість інгредієнтів удвічі та робити подвійну порцію.