Пиріжки в духовці з сирного тіста без дріжджів

Пиріжки

Сьогодні ділюся рецептом сирних пиріжків в духовці без дріжджів. Це найбільш м’яке і ніжне сирне тісто. Воно універсальне підходить для солодкої і несолодкої начинки. Тісто настільки вдале, що пиріжки на наступний день не черствіють, а залишаються м’якими і смачними.

Необхідні продукти:

  • Сир домашній – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 / 2 ч.л.
  • Розпушувач – 1 пачка (12 гр)
  • Борошно – 200-250 гр.

Для начинки:

  • Яйця – 3-4 шт.
  • Сайра (консервована риба) – 1 банка
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль за смаком

У миску кладемо 200 грам сиру, додаємо 50 мл молока, розбиваємо 1 яйце, додаємо половину ч.л. солі і пробиваємо все блендером до однорідності. Тепер вливаємо 50 мл олії і перемішуємо.

Пиріжки в духовці з сирного тіста без дріжджів

Відміряємо 200 грам борошна, додамо 1 пачку розпушувача. Тепер просіяне борошно з розпушувачем додаємо до сиру і замішуємо тісто. Муки може знадобитися більше або менше, все залежить від вологості сиру. Мені сьогодні треба було ще 30 грам додатково. Прибираємо тісто на хвилин 15 відпочити.

Пиріжки в духовці з сирного тіста без дріжджів

За цей час підготуємо начинку. 3 – 4 відварених яйця наріжемо кубиками. Цибулину розрізати кубиками і обсмажити до напівпрозорості на середньому вогні. Беремо будь-яку консервовану рибу, зливаємо рідину, помнемо виделкою. Додаємо до яєць, кладемо цибулю, додаємо трохи солі. Перемішуємо і начинка готова.

Пиріжки в духовці з сирного тіста без дріжджів

Тісто розділимо на 14-15 частин. Вагою по 40 грам, робимо колобочки. Беремо один колобочек, розкачуємо коло, на середину кладемо начинку. Навколо начинки робимо 4 надрізи. Тепер отриманими пелюстками накриваємо начинку. Виходять ось такі пиріжки.

Пиріжки в духовці з сирного тіста без дріжджів

Кладемо на деко, змащуємо жовтком з додаванням молока. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин. До рум’яної скоринки. Дамо пиріжків трохи охолонути і подаємо до столу. Ось такі вони м’які і ніжні.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар