Сьогодні ділюся рецептом сирних пиріжків в духовці без дріжджів. Це найбільш м’яке і ніжне сирне тісто. Воно універсальне підходить для солодкої і несолодкої начинки. Тісто настільки вдале, що пиріжки на наступний день не черствіють, а залишаються м’якими і смачними.
Необхідні продукти:
- Сир домашній – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 50 мл.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Сіль – 1 / 2 ч.л.
- Розпушувач – 1 пачка (12 гр)
- Борошно – 200-250 гр.
Для начинки:
- Яйця – 3-4 шт.
- Сайра (консервована риба) – 1 банка
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль за смаком
У миску кладемо 200 грам сиру, додаємо 50 мл молока, розбиваємо 1 яйце, додаємо половину ч.л. солі і пробиваємо все блендером до однорідності. Тепер вливаємо 50 мл олії і перемішуємо.
Відміряємо 200 грам борошна, додамо 1 пачку розпушувача. Тепер просіяне борошно з розпушувачем додаємо до сиру і замішуємо тісто. Муки може знадобитися більше або менше, все залежить від вологості сиру. Мені сьогодні треба було ще 30 грам додатково. Прибираємо тісто на хвилин 15 відпочити.
За цей час підготуємо начинку. 3 – 4 відварених яйця наріжемо кубиками. Цибулину розрізати кубиками і обсмажити до напівпрозорості на середньому вогні. Беремо будь-яку консервовану рибу, зливаємо рідину, помнемо виделкою. Додаємо до яєць, кладемо цибулю, додаємо трохи солі. Перемішуємо і начинка готова.
Тісто розділимо на 14-15 частин. Вагою по 40 грам, робимо колобочки. Беремо один колобочек, розкачуємо коло, на середину кладемо начинку. Навколо начинки робимо 4 надрізи. Тепер отриманими пелюстками накриваємо начинку. Виходять ось такі пиріжки.
Кладемо на деко, змащуємо жовтком з додаванням молока. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин. До рум’яної скоринки. Дамо пиріжків трохи охолонути і подаємо до столу. Ось такі вони м’які і ніжні.