Пиріжки “Придорожні” за 20 хвилин. Не черствіють декілька днів

Пиріжки

Пиріжки з картопляно-сирною начинкою, з м’яким та тонким тістом на кефірі, готуються просто та швидко. Цей рецепт я завжди використовую, якщо потрібно швидко зробити сніданок чи перекус.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 250 мл;
  • борошно, 400 г;
  • яйця; 1 шт;
  • сіль, сода по 0,5 ч.л;
  • цукор, 1 ст. л;
  • олія соняшникова, 20 мл.

Для приготування начинки необхідно:

  • картопля, 6 шт;
  • сирки плавлені, 2 шт.;
  • зелень, сіль, перець;
  • масло вершкове, 30 г;
  • цибуля, 1 шт.

Процес приготування пиріжків “Придорожні”

Кефір змішуємо з сіллю, содою, цукром та яйцем, вимішуємо і залишаємо на 3 хвилини. Вливаємо олію, перемішуємо.

Борошно просіюємо та всипаємо в масу, вимішуємо масу. Тісто трохи липне, але це так і потрібно.

Цибулю обсмажуємо кубиками на олії. Зелень беріть за смаком і ріжемо.

Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре з вершковим маслом.

Додаємо в картоплю тертий сир, цибулю, зелень, можна ще спеції для картоплі.

Тісто ділимо на порційні шматочки, кожен розкачуємо в коржик і викладаємо начинку.

Формуємо пиріжки та добре защипуємо.

Скалкою розкачуємо кожен пиріжок до тонкого коржа.

Обсмажуємо на олії до рум’яності на невеликому вогні, щоб вони добре пропікалися.

Пиріжки "Придорожні" за 20 хвилин. Не черствіють декілька днів

Великі, апетитні, ароматні та м’які пиріжки готові. Ще такі пиріжки готують із солоним сиром та кропом.

Пиріжки "Придорожні" за 20 хвилин. Не черствіють декілька днів

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар