Пиріжки «особливі» з лаваша: за смаком як із дріжджового тіста

Пиріжки

Якщо ви любите смачну випічку, але бувають ситуації, коли зовсім не хочеться готувати тісто, тоді вам допоможе прийде лаваш. Це чудовий продукт, здатний замінити звичайне тісто. В якості пиріжків він відчуватиметься як листкова випічка, а на смак як дріжджова. Ви здивуєтеся, як просто та швидко готуються такі пиріжки.

Необхідні продукти:

  • Лаваш – 2 листи;
  • Сіль – половина ч. л.;
  • Картопля – 1 кг;
  • Розпушувач – 1 ч.л.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Крохмаль – 3 ст.л.;
  • Фарш – 300 г;
  • Борошно – 140 г.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Яйце – 2 шт;
  • Соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • Молоко – 250 мл.

Покроковий процес приготування:

Спочатку подбаємо про начинку. Вона готується дуже просто, для цього лише необхідно відварити картоплю і потовкти її в окремій мисці. До пюре вливаємо молоко та змішуємо до однорідної маси.

Нарізаємо цибулю півкільцями і на розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю до золотистої скориночки. Поступово до цибулі кладемо фарш, і смажимо поки м’ясо не набуде характерного кольору. Не забудьте посолити м’ясо із цибулею, після чого можна додавати його до картоплі.

Нам необхідно розкласти лаваш по столу та акуратно покласти на нього начинку. Важливо покрити всю поверхню і рівномірно розподілити.

Пиріжки «особливі» з лаваша: за смаком як із дріжджового тіста

Далі ми формуємо рулет із лаваша та нарізаємо його на рівні частини.

Пиріжки «особливі» з лаваша: за смаком як із дріжджового тіста

Щоб зробити кляр, ми додаємо до молока яйця. Змішуємо цю суміш і солимо. В окремій мисці змішаємо борошно та крохмалем, туди ж додаємо розпушувач. З’єднуємо молоко з яйцями та борошняну суміш.

Кладемо пиріжки з лаваша в столову ложку та опускаємо в кляр. На середньому вогні розігріваємо сковороду зі олією і обсмажуємо в ньому пиріжки. Точного часу обсмажування немає, чекаємо, поки тісто не стане золотистого кольору і покриється скоринкою.

Пиріжки «особливі» з лаваша: за смаком як із дріжджового тіста

Смачні та швидкі пиріжки з лаваша готові. Можете подавати випічку зі сметаною або іншими соусами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар