Пиріжки на кефірі та соді

Пиріжки на кефірі та соді, рецепт приготування Пиріжки

Найголовніше в цих пиріжках – тісто, адже готується воно в лічені хвилини без дріжджів і виходить неймовірно ніжним. Начинку можна використовувати абсолютно будь-яку, на ваш смак. Пиріжки можуть бути солодкі або з солоною начинкою. Повірте, в будь-якому випадку вони вийдуть дуже смачні.

Необхідні продукти

  • 250 мілілітрів кефіру
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 куряче яйце
  • 1 чайна ложка соди
  • 650 грам пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 30 мілілітрів рослинної олії
  • начинка

Покроковий процес приготування пиріжків

У миску вливаємо кефір, додаємо сметану, куряче яйце, рослинна олію, цукор, сіль і соду, все перемішуємо. У масу частинами додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Робимо це спочатку ложкою, а потім домішуємо його руками.

Тісто виходить м’яке і злегка прилипає до рук. Тісто накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Приготуйте будь-яку начинку на ваш смак.

Через відведений час тісто присипаємо борошном і вимішуємо ще 2-3 хвилини. Ділимо його на необхідну кількість частин. Кожну частину скачуємо в кулю і відкладаємо осторонь, накриваємо плівкою.

Руки змащуємо рослинною олією, беремо одну кулю, розрівнюємо в пласт і в центр кладемо начинку, скріплюємо краї.

У сковороду наливаємо рослинна олію, нагріваємо і кладемо пиріжки швом вниз. Смажимо на повільному вогні до золотистого кольору, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар