Пиріжки готуємо лише такі: рецепт простого тіста

Пиріжки

Як правило, рецепт пиріжків з капустою передається від покоління до покоління. Зрозуміло, можна готувати випічку за звичкою, але ви не пошкодуєте, якщо ви спробуєте щось нове для себе. Варіант тіста, який ми хочемо запропонувати, зробить пиріжки повітряними та апетитними.

Складові:

  • молоко 200мл;
  • вода 200мл;
  • яйця 2 шт.;
  • цукор 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • сухі дріжджі 11 г;
  • олія соняшникова 100 мл;
  • борошно 800 гр.

Інгредієнти для начинки:

  • качан капусти;
  • морква;
  • 2 цибулини;
  • куркума;
  • чорний мелений перець;
  • 2 лаврові листи.

Приготування пиріжків з капустою

Беремо глибоку скляну тару, наливаємо в неї тепле молоко та теплу воду у пропорції 1:1.

В окрему миску розбиваємо 2 яйця і перемішуємо їх вилкою. Також відправляємо у скляну тарілку.

Додаємо цукор, половину столової ложки солі, дріжджі та олію. Перемішуємо до однорідного стану.

Поступово додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Грудку, що вийшла кладемо в пакет і відправляємо в холодильник мінімум на 40 хвилин.

Приступаємо до приготування начинки. Кубиками нарізаємо цибулю, моркву натираємо на великій тертці.

Шинкуємо капусту, солимо і трохи мнемо руками, щоб вона виділила сік.

На сковороду з олією відправляємо цибулю. Смажимо до напів прозорості. Додаємо моркву і трохи пізніше капусту.

Накриваємо кришкою, тушкуємо 2 хвилини. Смажимо до готовності. Для кольору додаємо куркуму та трохи чорного меленого перцю для смаку. Не завадить кілька лаврових листів. Охолоджуємо.

Тісто дістаємо з холодильника та залишаємо на кілька хвилин при кімнатній температурі. Далі ділимо на частини, розкачуємо коржики і ліпимо пиріжки. Смажимо на сковороді з олією з обох боків.

Пиріжки готуємо лише такі: рецепт простого тіста

Готову випічку можна ставити на стіл. Тісто виходить тонким, повітряним. Розламуючи пиріжок, ми бачимо смачну та соковиту начинку.

Пиріжки готуємо лише такі: рецепт простого тіста

Усім приємного апетиту та успіхів у приготуванні.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар