Пиріг з маком та сиропом. Такий нікого не залишить байдужим

Пироги

Один із найсмачніших пирогів – це маковий, який можна приготувати за цим рецептом. М’яке та повітряне, здобне тісто у поєднанні з солодкою, маковою начинкою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 125 мл;
  • дріжджі свіжі, 12 г чи сухі, 4 г;
  • цукор, 2 ст.л.;
  • ванілін за смаком;
  • сіль, дрібка;
  • яйце та жовток по 1 шт;
  • масло вершкове, 70 г;
  • борошно, близько 320 г.

Для макової начинки необхідно:

  • мак та цукор по 10 г;
  • манна крупа, 0,5 ст.л;
  • ванілін за смаком;
  • молоко, 150 мл;
  • вершкове масло, 40 г.

Для сиропу візьміть:

  • цукор та вода по 50 г.

Діаметр форми 25-26 см

Процес приготування відривного пирога

Змішуємо дріжджі з теплим молоком, цукром та невеликою кількістю борошна. Залишаємо на 10 хвилин.

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з яйцем і жовтком, сіллю та ваніліном, цукром та збиваємо міксером.

З’єднуємо опару та збиту масу.

Борошно просіюємо та всипаємо частинами, вимішуємо м’яке, не липке тісто.

Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1.5 години.

Мак перемелюємо, змішуємо з манною крупою, цукром і, якщо хочете, додавайте ванілін. Вливаємо молоко.

Варимо на невеликому вогні 15 хвилин та остуджуємо.

Тісто розкачуємо в пласт, викладаємо начинку по всій поверхні і скачуємо рулет.

Пиріг з маком та сиропом. Такий нікого не залишить байдужим

Ріжемо порційними шматочками.

Пиріг з маком та сиропом. Такий нікого не залишить байдужим

Форму змащуємо олією та викладаємо шматочки зрізом вгору у вигляді ромашки. Накриваємо та залишаємо на 1 годину. Змащуємо збитим яйцем.

Пиріг з маком та сиропом. Такий нікого не залишить байдужим

Випікаємо при 190 градусах близько 30-35 хвилин.

Варимо сироп із цукру та води, остуджуємо. Гарячий пиріг змащуємо сиропом і даємо йому охолонути.

Пиріг з маком та сиропом. Такий нікого не залишить байдужим

Ось такий повітряний, ароматний та ніжний порційний пиріг у вас виходить.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар