Пиріг з ягодами «Три склянки». Простий та смачний рецепт

Пироги

Це старий класичний рецепт пирога, яким користувалися і зараз успішно користуються в багатьох сім’ях. Такий пиріг з манної крупи з ягодами або варенням можна швидко приготувати до сніданку, полуденку або для вечері.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • крупа манна, кефір та цукор по 1 склянці;
  • смородина чи інші ягоди, 1 склянка;
  • борошно, 1 склянка;
  • розпушувач, 10 г;
  • сіль, дрібка;
  • олія соняшникова, 100 г;
  • крохмаль, 1 ст.л;
  • ванілін.

Процес приготування пирога з ягодами

Ви можете виміряти обсяг продуктів будь-якою ємністю, головне, щоб усі продукти були в однаковій кількості. Я міряла склянкою 200 г.

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.

Окремо змішуємо кефір з манною крупою, перемішуємо та всипаємо цукор, перемішуємо.

Всипаємо ванілін, вливаємо олію, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб крупа набухла.

Всипаємо в рідку основу борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності масу.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо частину тіста. Можна форму змастити олією та присипати борошном або крохмалем.

Ягоди змішуємо із крохмалем, щоб вони не сильно давали сік при випіканні.

Пиріг з ягодами «Три склянки». Простий та смачний рецепт

Викладаємо другу частину тіста.

Випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах, але готовність перевіряйте шпажкою

Пиріг з ягодами «Три склянки». Простий та смачний рецепт

Пиріг виходить дуже пишним, вологим, запашним. Якщо начинка у вас з ягід, за пару хвилин збийте жирну сметану з парою ложок цукрової пудри віночком і викладіть крем зверху пирога, що охолонув. Сметанний крем чудово доповнює ягідну начинку та підходить до такого бісквіту.

Пиріг з ягодами «Три склянки». Простий та смачний рецепт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар