Цей рецепт обов’язково сподобається вам і вашим дітям, завдяки з’єднанню витонченої кислинки ягід і ніжності заливки зі сметани. Обов’язково побалуйте себе і близьких цим ідеальним пирогом.
Необхідні продукти:
- борошно – 165 гр;
- цукор – 2 ст л;
- масло вершкове – ½ пачки;
- розпушувач – 1 ч л;
- яйця – 1 шт.
Начинка:
- цукор – 5 ст л;
- крохмаль – 2 ст л;
- черешня – 300-400 гр;
- яйця – 2 шт;
- сметана – 240 гр.
Як приготувати пиріг з черешнею
З’єднуємо цукор і розпушувач з просіяним борошном. М’яке масло і яйця додаємо до сухої суміші, місимо тісто.
Якщо виходить липко, додаємо ще борошна. Створюємо колобок, загортаємо у плівку і прибираємо в морозильну камеру.
Розкачуємо тісто в пласт, діаметр наближайте до форми, в якій будете випікати. Кладемо в форму, робимо борти, проколюємо виделкою.
Відправляємо в духовку на 10 хвилин при 180 С.
Яйця, сметану і крохмаль з’єднуємо з цукром, все вимішуємо. Вливаємо заливку в форму для пирога, прибираємо в духовку ще на 20 хвилин.
Прибираємо кістки з ягід, розкладаємо по поверхні пирога хаотично. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Охолоджуємо, декоруємо пудрою і подаємо. Смачного!