Пиріг в стилі «піци» з листкового тіста

Пиріг з листкового тіста, рецепт приготування Пироги

Випічка з листковим тістом завжди виграшна: її і робити швидко, і начинку можна використовувати будь-яку, і смачно виходить!

Пиріг у стилі «піци» з листкового тіста відповідає всім перерахованим параметрам на всі 100%. Начинку можна підібрати і свою: як правило, в хід йде все, що є в холодильнику! Багато хто віддає перевагу, наприклад, гриби класти тільки обсмажені. Я ж вам пропоную свій варіант: ситний повноцінний перекус! Смачно і просто!

Необхідні інгредієнти

  • листкове тісто – 0,5 кілограм (дріжджове),
  • сосиски – 400 грам,
  • помідор – 1 штука,
  • свіжі гриби (у мене печериці) – 4 штуки,
  • твердий сир – 200 грам,
  • гірчиця – за смаком,
  • сіль за смаком,
  • перець – за смаком,
  • куряче яйце – 1 штука.

Як приготувати пиріг в стилі «піца» з листкового тіста

Листкове дріжджове тісто (його можна зробити самим, швидко і просто) розкачуємо і перекладаємо на деко, застелене пергаментом.

На середину пласта укладаємо (на всю ширину) 400 грам сосисок.

Промащуємо сосиски зверху готовою гірчицею (гостроту регулюйте за смаком).

Розкладаємо на сосиски шматочки сиру моцарелла (або будь-якого твердого сиру, який добре плавиться).

На сир викладаємо кружальця помідорів: їх товщину регулюйте самі.

На помідори кладемо свіжі гриби, нарізані пластинками. Начинку солимо, перчимо – все за смаком.

Тісто, з боків від начинки, розрізаємо на смужки: ялинкою.

Піднімаємо смужки тіста на начинку: по черзі, по обидва боки, внахлест – укладаємо косичкою.

Пиріг змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Пиріг в стилі «піца» з листкового тіста виходить рум’яним, апетитним, начинка соковита! Перекус або випічка до ароматного гарячого чаю, просто чудова!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар