Пиріг “Ніжний” до чаю. Готую досить часто: вся справа у смаженому банані

Пироги

Оригінальне та розкішне поєднання смаків у цьому пирозі, вам точно сподобається і ви станете готувати цю здобу досить часто.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • банани, 4 шт;
  • масло вершкове, 0.5 ст.л;
  • яйця, 3 шт.;
  • сіль дрібку;
  • цукор, 1 склянка;
  • олія соняшникова, 4 ст.л;
  • масло вершкове, 6 ст.л;
  • молоко, 200 мл;
  • цедра половини лимона;
  • сода, чверть ч. л;
  • борошно, 2 склянки;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • цукрова пудра, горіхи, лимонний сік.

Процес приготування пирога “Ніжний”

Банани чистимо і ріжемо шматочками. Вибирайте щільніші фрукти.

Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо швидко банани до рум’яності, остудити.

Яйця з сіллю збиваємо і частинами вводимо цукор, збиваємо до пишності та густини.

Вливаємо олію, збиваємо і додаємо розтоплене вершкове масло.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.

Викладаємо по формі шматочки бананів.

У тісто всипаємо цедру, вливаємо тепле молоко, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто. Виливаємо тісто на банани.

Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20-30 хвилин.

Лимонний сік змішуємо з пудрою та варимо пару хвилин.

Поливаємо гарячою глазур’ю пиріг, обсипаємо подрібненими горіхами.

Пиріг "Ніжний" до чаю. Готую досить часто: вся справа у смаженому банані

Пиріг виходить просто дивовижним, з цікавим, банановим смаком та ароматом, легкою, цитрусовою кислинкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар