Оригінальне та розкішне поєднання смаків у цьому пирозі, вам точно сподобається і ви станете готувати цю здобу досить часто.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- банани, 4 шт;
- масло вершкове, 0.5 ст.л;
- яйця, 3 шт.;
- сіль дрібку;
- цукор, 1 склянка;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- масло вершкове, 6 ст.л;
- молоко, 200 мл;
- цедра половини лимона;
- сода, чверть ч. л;
- борошно, 2 склянки;
- розпушувач, 1 пакетик;
- цукрова пудра, горіхи, лимонний сік.
Процес приготування пирога “Ніжний”
Банани чистимо і ріжемо шматочками. Вибирайте щільніші фрукти.
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо швидко банани до рум’яності, остудити.
Яйця з сіллю збиваємо і частинами вводимо цукор, збиваємо до пишності та густини.
Вливаємо олію, збиваємо і додаємо розтоплене вершкове масло.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.
Викладаємо по формі шматочки бананів.
У тісто всипаємо цедру, вливаємо тепле молоко, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто. Виливаємо тісто на банани.
Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Лимонний сік змішуємо з пудрою та варимо пару хвилин.
Поливаємо гарячою глазур’ю пиріг, обсипаємо подрібненими горіхами.
Пиріг виходить просто дивовижним, з цікавим, банановим смаком та ароматом, легкою, цитрусовою кислинкою.