Пиріг із заварним кремом

Дуже ніжний пиріг - рецепт Пироги

Дуже ніжний пиріг з класичним заварним кремом. Готуємо з простих продуктів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 280 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 3 шт;
  • ваніль за смаком;
  • сіль – дрібка;
  • розпушувач – 15 г;
  • олія соняшникова – 150 г;
  • сметана жирна – 50 г.

Для приготування крему необхідно:

  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 250 мл;
  • крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • цукор – 60 г;
  • масло вершкове – 25 г;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • цедра лимону;
  • сіль – дрібка.

Для прикраси пирога можна використовувати мигдальні пелюстки, подрібнені горіхи, пудру, тертий шоколад і т.д.

Процес приготування пирога

З’єднуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і варимо густий заварний крем. Ванілін або ванільний цукор додається за смаком і за бажанням. Охолоджуємо до теплого стану і вмішуємо вершкове масло, залишаємо остигати.

Для тіста змішуємо яйця з цукром і сіллю, ваніліном і збиваємо протягом 4 хвилин в пухку масу.

Додаємо сметану і соняшникову олію, перемішуємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіваємо і частинами додаємо в тісто, добре вимішуємо міксером.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Крем перекладаємо в пакет, відрізаємо куточок і виливаємо в вигляді смужок на тісто, трохи вдавлюючи його.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар