Пиріг стане відмінною заміною улюбленим грузинським хачапурі. З випічкою не потрібно довго возитися. Виходить неймовірно смачно! Просто неможливо відірватися!
Для тіста візьміть такі інгредієнти:
- 200 г масла (можна взяти маргарин);
- 1 ч. л. цукру;
- 1 щіпка солі;
- 1 куряче яйце;
- 700-800 г борошна;
- 1 стакан води.
Для начинки візьміть такі інгредієнти:
- 300 г сиру твердих сортів;
- 200 г домашнього сиру;
- зелень на ваш смак;
- 1 куряче яйце;
- 50 г масла вершкового.
Поетапний процес приготування листкового пирога
Готуємо тісто
Воду нагріваємо, маргарин розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом. Змішуємо їх і вбиваємо яйце, всипаємо сіль і цукор.
Останньою порціями всипаємо борошно і після кожного додавання вимішуємо тісто. Робиться заміс максимум п’ять хвилин. Тісто виходить дуже м’яким.
Готуємо начинку
Сир натираємо і змішуємо його з домашнім сиром. Додаємо яйце і трохи солимо.
Готуємо пиріг
Тісто ділимо на дві половини і кожну розкатуємо на робочій поверхні, присипаній борошном.
Беремо деко, змащуємо маслом і викладаємо один пласт, розподіляємо по ньому начинку. Зверху кладемо порізане вершкове масло.
Накриваємо начинку другим пластом з тіста і защипуємо краї. Робимо на тісті розрізи у вигляді сітки.
Верх змащуємо яйцем або молоком. Ставимо запікатися в духовку. Готуємо приблизно 25 хвилин при 200-220 °.
Їсти пиріг можна, як гарячим, так і холодним.