Приголомшливо швидкий листковий пиріг

Швидкий листковий пиріг, рецепт приготування Пироги

Пиріг стане відмінною заміною улюбленим грузинським хачапурі. З випічкою не потрібно довго возитися. Виходить неймовірно смачно! Просто неможливо відірватися!

Для тіста візьміть такі інгредієнти:

  • 200 г масла (можна взяти маргарин);
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 куряче яйце;
  • 700-800 г борошна;
  • 1 стакан води.

Для начинки візьміть такі інгредієнти:

  • 300 г сиру твердих сортів;
  • 200 г домашнього сиру;
  • зелень на ваш смак;
  • 1 куряче яйце;
  • 50 г масла вершкового.

Поетапний процес приготування листкового пирога

Готуємо тісто

Воду нагріваємо, маргарин розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом. Змішуємо їх і вбиваємо яйце, всипаємо сіль і цукор.

Останньою порціями всипаємо борошно і після кожного додавання вимішуємо тісто. Робиться заміс максимум п’ять хвилин. Тісто виходить дуже м’яким.

Готуємо начинку

Сир натираємо і змішуємо його з домашнім сиром. Додаємо яйце і трохи солимо.

Готуємо пиріг

Тісто ділимо на дві половини і кожну розкатуємо на робочій поверхні, присипаній борошном.

Беремо деко, змащуємо маслом і викладаємо один пласт, розподіляємо по ньому начинку. Зверху кладемо порізане вершкове масло.

Накриваємо начинку другим пластом з тіста і защипуємо краї. Робимо на тісті розрізи у вигляді сітки.

Верх змащуємо яйцем або молоком. Ставимо запікатися в духовку. Готуємо приблизно 25 хвилин при 200-220 °.

Їсти пиріг можна, як гарячим, так і холодним.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар