Простий заливний сметанний пиріг

Заливний сметанний пиріг - відмінний рецепт Пироги

Простий заливний сметанний пиріг ми будемо готувати на основі з пісочного тіста. Добре остиглий, настояний пиріг дуже нагадує за смаком чізкейк.

Причому випічка проходить кілька стадій: гаряча начинка рідка, при охолодженні вона спочатку нагадує солодкий омлет. І тільки повне охолодження робить пиріг неймовірно смачним і ароматним. Процес приготування напрочуд простий і безтурботним.

Склад продуктів

  • 1,5-2 склянки пшеничного борошна;
  • 80 грам цукрового піску;
  • одне свіже куряче яйце;
  • 1,5 чайних ложки розпушувача;
  • 150 грам вершкового масла (для форми діаметром 20 сантиметрів).

Для начинки

  • 500 мілілітрів сметани (жирністю 20-25%);
  • 100 грам цукрового піску;
  • чотири курячих яйця;
  • ванільний цукор;
  • сік і цедра половини лимона.

Простий заливний сметанний пиріг: покроковий процес приготування

Відразу невелике пояснення за кількістю вершкового масла для основи: воно залежить від діаметра форми. Наприклад, для форми діаметром 22 сантиметри треба 160 грам масла, для форми діаметром 26 сантиметрів – вже 200 грам масла.

Починаємо приготування з основи для пирога. У глибоку миску викладаємо шматочки м’якого вершкового масла, додаємо до нього куряче яйце і цукровий пісок. Розтираємо все виделкою або силіконовою лопаткою, до однорідності.

Півтори склянки пшеничного борошна, просіюємо в окрему миску, змішуємо з розпушувачем.

Порада. Все борошно відразу всипати не потрібно: додамо його в міру необхідності.

Відправляємо борошно в миску з яйцем і маслом, замішуємо тісто лопаткою.

Викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, добре вимішуємо. Тісто має стати гладким і еластичним.

Перекладаємо тісто в пакет і відправляємо в морозильну камеру: на той час, поки будемо готувати начинку.

Робимо начинку: в глибокій мисці збиваємо курячі яйця з цукровим піском. Додаємо всі інші інгредієнти і перемішуємо міксером до однорідності.

Тісто дістаємо з морозильної камери, викладаємо його у форму і рівномірно розподіляємо по дну і боків. Дуже зручно робити це за допомогою столової ложки.

Порада. Рекомендую для змащування форми використовувати спеціальну антипригарною емульсію.

Виливаємо на пісочну основу начинку.

Відправляємо форму з пирогом в духовку, розігріту до 170 градусів, на 45-50 хвилин.

Залишаємо пиріг в вимкненому духовій шафі ще на 10 хвилин, а потім дістаємо. Охолоджуємо в формі до кімнатної температури: приблизно п’ять годин.

Простий заливний сметанний пиріг подаємо на стіл з чашкою ароматного вітамінного чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар