Цей рецепт чудова альтернатива тісту на дріжджах. Результат виходить аналогічним, як і з дріжджовим тістом, але часу на приготування ви витратите значно менше.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 500 мл;
- жовтки, 2 шт.;
- сметана, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 50 мл;
- сіль, 2 ч. л;
- борошно, близько 800 г;
- сода, 1 ч. л.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш будь-який, 600 г;
- цибуля, 2 шт;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Процес приготування пиріжків із м’ясом
Кефір та сметана мають бути кімнатної температури. Змішуємо їх.
Жовтки змішуємо з олією і вливаємо в кефір, перемішуємо. Всипаємо сіль, цукор та перемішуємо.
Борошно просіюємо і більшість змішуємо з содою, висипаємо в рідку основу і вимішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно, але якщо ви бачите, що тісто вже достатньої консистенції, більше не додавайте. Накриваємо та залишаємо відпочити хвилин на 15.
Для начинки подрібнюємо цибулю будь-яким способом і змішуємо з фаршем, заправляємо сіллю, перцем та спеціями на ваш смак.
Змащуємо руки олією і стіл теж, ділимо тісто на 25 шматочків, катаємо колобки і далі робимо коржики.
Формуємо пиріжки із начинкою. Обсмажуємо на сковороді в олії до рум’яності.
Тісто буде дуже повітряним, пишним і м’яким, добре поєднується з м’ясною начинкою.