Простий рецепт пиріжків із м’ясом. На швидкому тісті без дріжджів: м’які, ніжні

Пиріжки

Цей рецепт чудова альтернатива тісту на дріжджах. Результат виходить аналогічним, як і з дріжджовим тістом, але часу на приготування ви витратите значно менше.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 500 мл;
  • жовтки, 2 шт.;
  • сметана, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • сіль, 2 ч. л;
  • борошно, близько 800 г;
  • сода, 1 ч. л.

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш будь-який, 600 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Процес приготування пиріжків із м’ясом

Кефір та сметана мають бути кімнатної температури. Змішуємо їх.

Жовтки змішуємо з олією і вливаємо в кефір, перемішуємо. Всипаємо сіль, цукор та перемішуємо.

Борошно просіюємо і більшість змішуємо з содою, висипаємо в рідку основу і вимішуємо тісто. При необхідності додаємо борошно, але якщо ви бачите, що тісто вже достатньої консистенції, більше не додавайте. Накриваємо та залишаємо відпочити хвилин на 15.

Для начинки подрібнюємо цибулю будь-яким способом і змішуємо з фаршем, заправляємо сіллю, перцем та спеціями на ваш смак.

Змащуємо руки олією і стіл теж, ділимо тісто на 25 шматочків, катаємо колобки і далі робимо коржики.

Формуємо пиріжки із начинкою. Обсмажуємо на сковороді в олії до рум’яності.

Простий рецепт пиріжків із м'ясом. На швидкому тісті без дріжджів: м'які, ніжні

Тісто буде дуже повітряним, пишним і м’яким, добре поєднується з м’ясною начинкою.

Простий рецепт пиріжків із м'ясом. На швидкому тісті без дріжджів: м'які, ніжні

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар