Простий пиріг з полуницею до чаю «Полунична хмаринка»

Пиріг «Полунична хмаринка» - рецепт приготування Пироги

Рецепт простого і швидкого, смачного і дуже ароматного пирога з пісочним тістом, безе і суфле.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло розм’якшене – 250 г;
  • жовтки – 2 шт;
  • цукор – 60 г;
  • цедра лимона і ванільний екстракт по 1 ч.л. – за бажанням;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для приготування безе необхідно:

  • цукор – 180 г;
  • білки – 4 шт.

Полуниця – 300 г і крохмаль – 1 ч.л.

Процес приготування пирога «Полунична хмаринка»

Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло перетираємо з цукром до однорідності і всипаємо цедру лимона і екстракт ванілі – але останні два інгредієнта, додаються тільки за бажанням.

Перетираємо всю масу і додаємо жовтки, вимішуємо все до однорідності.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і частинами всипаємо в масу, замішуємо м’яке тісто, злегка липнуче до рук.

Форму застеляємо пергаментом, кладемо тісто і руками розподіляємо його по всій формі і формуємо бортики.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо основу пирога близько 20 хвилин.

Ягоди промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, змішуємо з крохмалем – це не дозволить ягодам швидко розтектися.

Білок добре збиваємо з дрібкою солі до стійкої і пишною густої маси.

Викладаємо білки на пісочну основу, розподіляємо їх рівномірно по всьому пирогу і викладаємо ягоди в довільному порядку.

Допікаємо пиріг при тій же температурі ще протягом 20 хвилин – поки безе не стане світлого золотистого кольору.

Порада: полуницю ви можете замінити будь-якою іншою свіжою ягодою або шматочками фруктів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар