Просто розтираю його з борошном. Готую соковиті, хрусткі, пухирчасті чебуреки

Пиріжки

Один з моїх улюблених рецептів: болгарські чебуреки з бринзою і зеленню, але підходить будь-яка начинка на ваш смак. Звичайно, таке тісто відмінно підходить до м’ясної начинки, але можна брати і грибну, і солодку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 200 мл;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 4 ст.л;
  • борошно, близько 4 склянок.

Для приготування начинки необхідно:

  • бринза, 500 г;
  • зелена цибуля і зелень, по гарному пучку;
  • перець.

Процес приготування чебуреків

Я вимірюю склянкою 200 г.

У теплій воді розчиняємо сіль.

Борошно просіваємо і вливаємо олію, перетираємо руками до утворення крихти.

Тепер вливаємо солону воду і вимішуємо тісто щільне – потім воно стане більш м’яким.

Укладаємо тісто з пакет і залишаємо на столі на 30 – 50 хвилин.

Сир тремо на грубій терці.

Порада: якщо сир занадто солоний, ви можете спочатку шматком вимочити його у воді, а якщо слабосолений, тоді вже в тертому вигляді, досоліть за смаком.

Зелену цибулю і кріп дрібно січемо і змішуємо з сиром, перчимо.

Тісто ділимо на 12 шматочків і кожен розкачуємо в коло. Не варто тісто дуже тонко розкачувати – це тісто має бути товстіше, ніж зазвичай для чебуреків, тоді і будуть бульбашки при обсмажуванні.

Формуємо чебуреки з начинкою, краї добре защипуємо.

Обсмажуємо в розігрітій олії з двох сторін, викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар