Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками – це дуже смачно

Пиріжки

Привіт друзі! Пропоную рецепт пиріжків на дріжджовому тісті з начинкою з курячих шлуночків.

Для початку, потрібно придумати яка може бути начинка в ваших пиріжках. Я зупинилася на курячих шлуночках. Нещодавно тільки дізналася як їх потрібно варити.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • 400 г борошно
  • 180 г молоко
  • 9 г дріжджі
  • 1 яйце
  • 4 г сіль
  • 30 г цукор (1 ст.л.)
  • 30 г вершкове масло
  • 10 г соняшникова олія

Начинка:

  • 800 г курячі шлунки (можна курку або будь-який фарш)
  • 400 г кабачок
  • 120 г цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. сметана
  • сіль, перець, петрушка

Як приготувати пиріжки з дріжджового тіста

Промити шлунки і залити холодною водою, поставити на плиту і довести до кипіння.

Пару хвилин прокип’ятити і злити воду, вимити каструлю. Залити чистою холодною водою.

За бажанням можна додати якісь овочі для смаку, лавровий лист і 5 горошин запашного перцю.

Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками - це дуже смачно

Другий раз довести до кипіння і варити шлунки на малому нагріванні 4 години. При необхідності доливати воду.

Дріжджове тісто для пиріжків

Розчинити в теплому молоці пресовані дріжджі.

У пшеничне борошно додати сіль, цукор, яйце, молоко з дріжджами і все перемішати.

Додати вершкове і соняшникову олію і замісити тісто гладкого однорідного стану.

Змастити миску рослинним олією округлити тісто і залишити його на пару годин.

Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками - це дуже смачно

Коли тісто підніметься, обім’яти і прибрати в холодильник на 8-12 годин.

Начинка з курячих шлунків

Дрібно нарізати відварені шлунки. Можна подрібнити на м’ясорубці.

Невеликим кубиком нарізати цибулю і кабачок. На сковорідці обсмажити цибулю.

Потім додати часник, зелень петрушки і обсмажити все разом.

Викласти кабачок, посолити і тушкувати 3 хвилини на невеликому нагріванні.

Викласти шлунки, додати сметану, сіль, чорний перець.

Все перемішати і тушкувати до готовності і випаровування зайвої рідини. Дати начинці охолонути.

Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками - це дуже смачно

Формування пиріжків

Присипати стіл борошном, сформувати з тіста джгут і розділити на бажану кількість частин.

Кожен шматочок скачати в кулю і укласти на стіл.

Кульки присипати зверху борошном і прикрити плівкою, залишити на півгодини.

Розкачати заготовку, в центр викласти начинку.

Зробити будь-який шов на свій розсуд і добре зліпити пиріжок.

Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками - це дуже смачно

Викладати пиріжки на підготовлений лист. Залишити на расстойку на 30-50 хвилин.

За півгодини до випічки включити духовку в режимі верх-низ на 180 ° С градусів.

Після вистоювання змастити пиріжки яйцем і відправити в духовку приблизно на 20 хвилин. Смачного!

Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками - це дуже смачно

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар