Повітряне тісто для пиріжків, як на ринку. Рецепт за всіма правилами

Пиріжки

Пишні, дуже м’які, здобні та апетитні пиріжки можна зробити лише в тому випадку, якщо тісто буде зроблено за всіма правилами. Пропоную вам ідеальний рецепт ідеального тіста, яке поєднується з різними видами начинок.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 400 г;
  • вода тепла, близько 300мл;
  • дріжджі сухі, 5 г;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль, дрібка;
  • будь-яка начинка.

Процес приготування тіста для пиріжків

У просіяне борошно додаємо цукор та дріжджі, перемішуємо.

Частинами вливаємо теплу воду, вимішуємо тісто. Уважно дивіться по консистенції маси, щоб тісто не стало рідким і вам не довелося більше борошна додавати.

Всипаємо сіль і добре вимішуємо тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину, потім обминаємо його руками, змащеними олією і залишаємо ще на 10 – 20 хвилин.

Для начинки я взяла сир і змішувала з сіллю та нарізаним кропом, можна зробити з варених яєць, кропу та зеленої цибулі, відвареного курячого м’яса із зеленню та цибулею або печінкового паштету, картоплі тощо.

Повітряне тісто для пиріжків, як на ринку. Рецепт за всіма правилами

Формуємо пиріжки, обсмажуємо на олії до золотистості з двох сторін, на невеликому вогні.

Повітряне тісто для пиріжків, як на ринку. Рецепт за всіма правилами

Тісто добре тим, що воно не вбирає багато олії при обсмажуванні і пиріжки завжди виходять дуже пишними та м’якими.

Повітряне тісто для пиріжків, як на ринку. Рецепт за всіма правилами

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар