Пиріг виходить дуже ніжним, з ароматом свіжої полуниці і смачним кремом. Полуницю ви можете замінити будь-якою іншою ягодою на свій смак.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове охолоджене – 150 г;
- борошно – 300 г;
- яйце – 1 шт;
- розпушувач – 5 г;
- цукор – 100 г;
- сіль – дрібка;
- ванілін;
- вода холодна – 1 ст.л.
Для приготування крему заливки необхідно:
- сметана жирна – 400 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- ванілін;
- кукурудзяний крохмаль – 40 г;
- полуниця або інші ягоди – 350-400 г.
Процес приготування полуничного пирога
Яйце збиваємо з ваніллю.
Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
У борошно натираємо холодне масло і перетираємо масу до утворення крихти.
Вливаємо яйця і замішуємо тісто, вимішувати довго немає необхідності. Якщо тісто виходить сухим, додайте 1 ложку води, якщо тісто рідкувате, тоді додаємо трохи борошна.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, рівномірно розподіляємо і формуємо бортики.
Ставимо форму в холодильник.
Цукор змішуємо з крохмалем, перемішуємо і додаємо яйця, вимішуємо до однорідності.
Додаємо сметану і перемішуємо, вливаємо екстракт ванілі, перемішуємо.
Форму виймаємо з холодильника і виливаємо заливку, викладаємо ягоди.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 45 хвилин. Смачного!