Полуничний пиріг із заварним кремом

Полуничний пиріг - рецепт приготування Пироги

Пиріг виходить дуже ніжним, з ароматом свіжої полуниці і смачним кремом. Полуницю ви можете замінити будь-якою іншою ягодою на свій смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове охолоджене – 150 г;
  • борошно – 300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • розпушувач – 5 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін;
  • вода холодна – 1 ст.л.

Для приготування крему заливки необхідно:

  • сметана жирна – 400 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • ванілін;
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г;
  • полуниця або інші ягоди – 350-400 г.

Процес приготування полуничного пирога

Яйце збиваємо з ваніллю.

Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.

У борошно натираємо холодне масло і перетираємо масу до утворення крихти.

Вливаємо яйця і замішуємо тісто, вимішувати довго немає необхідності. Якщо тісто виходить сухим, додайте 1 ложку води, якщо тісто рідкувате, тоді додаємо трохи борошна.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, рівномірно розподіляємо і формуємо бортики.

Полуничний пиріг із заварним кремом

Ставимо форму в холодильник.

Цукор змішуємо з крохмалем, перемішуємо і додаємо яйця, вимішуємо до однорідності.

Додаємо сметану і перемішуємо, вливаємо екстракт ванілі, перемішуємо.

Форму виймаємо з холодильника і виливаємо заливку, викладаємо ягоди.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 45 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар