Подруга поділилася вдалим рецептом тіста. Встигаю тільки начинки міняти: сьогодні з яйцем та цибулею

Пиріжки

Вдале і м’яке, дуже смачне тісто, яке поєднується з різними начинками.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 550 г;
  • дріжджі сухі, 8 г;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • вода тепла та молоко тепле по 150 г;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • яйця варені, 6 шт.;
  • цибуля зелена, пучок;
  • масло вершкове розтоплене, 4 ст.л.;
  • кріп, сіль, перець.

Процес приготування пиріжків

Яйця відварюємо і дрібно ріжемо із зеленою цибулею та кропом, поливаємо розтопленим вершковим маслом, перемішуємо.

Борошно просіюємо і близько 400 г змішуємо з дріжджами, цукром та сіллю.

Вливаємо у борошно теплі воду та молоко, вимішуємо тісто. При необхідності додаємо решту борошна, але не забивайте тісто, воно повинно бути м’яким і піддатливим.

Подруга поділилася вдалим рецептом тіста. Встигаю тільки начинки міняти: сьогодні з яйцем та цибулею

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.

Подруга поділилася вдалим рецептом тіста. Встигаю тільки начинки міняти: сьогодні з яйцем та цибулею

Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо на олії в сковороді.

Подруга поділилася вдалим рецептом тіста. Встигаю тільки начинки міняти: сьогодні з яйцем та цибулею

Тісто виходить дуже тонким, не рветься, добре тримає форми, а самі пиріжки виходять дуже апетитними та ситними. З таким тістом можна робити різні начинки, спробуйте з картоплею і грибами, солоним сиром і кропом, зеленою цибулею, з печінкою, можна використовувати і солодкі начинки, тоді виходять здобні, солодкі пиріжки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар