Пісочний пиріг з куркою і грибами

Пісочний пиріг з куркою і грибами, рецепт приготування Пироги

Курка і гриби – класичне поєднання для начинки, яка підійде до будь-якого тіста.

Не дивно, що ці продукти користуються такою популярністю в своєму тандемі. Чого тільки варті домашні повітряні пиріжки або пиріг з куркою і грибами! На щастя, рецептів останнього частування є дуже багато. І досвідчені господині, і новачки зможуть знайти те, що припаде їм до душі. Ми ж хочемо поділитися з вами універсальним рецептом курячого пирога з грибами, який готується просто і досить швидко.

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 125 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Твердий сир – 150 г
  • Вершки – 150 г
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці – 250 г
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Пшеничне борошно – 250 г

Як приготувати пісочний пиріг з куркою і грибами

Борошно перетріть з маслом, додайте 1 яйце і воду. Замісіть тісто. Сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

Для начинки куряче філе відваріть і поріжте кубиками. Подрібніть цибулю і гриби. Обсмажте їх в сковороді.

До обсмажених грибів додайте куряче філе. Смажте разом ще 5-7 хвилин.

Натріть сир на дрібній тертці. Збийте вершки з яйцями і сиром.

Тісто викладіть у форму і розподіліть по всій площині, включаючи бортики. Потім помістіть начинку і залийте все яєчною заливкою.

Випікайте пиріг 30-40 хвилин при 200 градусах.

Можна не чекати, поки курячий пиріг повністю охолоне, і подавати страву прямо з печі. Такий красень запросто прикрасить святковий стіл або ваш сімейний обід.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар