Хочу з вами поділитися рецептом смачного торта, який я готую постійно, не тільки в піст. Кажу відразу: томатний сік взагалі ніяк не відчувається і якщо ви запропонуєте торт будь-якій людині ніхто не здогадається, що він не містить в собі ні яйця, ні масло, ні молоко.
Необхідні продукти:
Для крему:
- Апельсиновий сік – 1л
- Цукор – 200г
- Манка – 100г
Для коржів:
- Томатний сік – 250 мл
- Цукор – 200г
- Ванілін
- Сода – 1,5 ч.л
- Соняшникова олія – 5 ст.л
- Борошно – 550г
- Сіль – дрібка
Як приготувати торт на томатному соку
На початку необхідно приготувати крем, для цього необхідно перелити сік в глибоку каструлю, додати цукровий пісок довести ло кипіння, потім “дощиком” всипати манку.
Варимо до стану 10% сметани. Залишаємо остигати, періодично перемішуємо, щоб зверху не утворилася скоринка.
Для коржів в томатний сік додаємо сіль, ванілін, соду і цукор. Дати постояти хвилин 10.
Потім додаємо соняшникову олію.
І всипаємо борошно, замішуємо тісто.
Потім ділимо тісто на 7 частин.
Розкатуємо товщиною 2-3 мм. Робимо виделкою часті проколи і випікаємо кожен корж 3-4 хвилини при 250 ° C.
Потім вирізаємо рівне коло і змащуємо коржі кремом. Крем необхідно збити міксером, він тоді посвітлішає і буде краще тримати форму.
Зручніше збирати торт в роз’ємній формі.
Обрізки подрібнити в крихту і обсипати торт.
Ставимо торт просочитися і можна пробувати. Через годину торт вже готовий.
Рекомендую приготувати і здивувати близьких смачним десертом!