Сьогодні я розповім вам, як приготувати смачні пісні чебуреки. Тісто виходить дуже смачним і не вбирає зайвий жир. А начинка пісна, значить страву можна їсти і в піст.
Необхідні продукти:
- 500 грам пшеничного борошна
- 10 грам солі
- 250 мілілітрів кип’ятку
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 3 столові ложки горілки
Для начинки
- 4 штуки картоплі
- 250 грам грибів
- 1 цибулина
- 3 столові ложки соняшникової олії
- сіль, перець за смаком
Як приготувати пісні чебуреки
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Потім вливаємо кип’яток і все перемішуємо ложкою. Потім вливаємо олію і горілку. Замішуємо м’яке еластичне тісто. Вимішуємо його 5-7 хвилин, накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Картоплю відварюємо до готовності, розминаємо до стану пюре.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо на сковорідку з розігрітою олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
Гриби нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до обсмаженої цибулі. Все перемішуємо і смажимо до готовності.
Змішуємо картоплю з цибулею і грибами, додаємо сіль, перець і олію. Все добре перемішуємо.
Тісто розгортаємо в тонкий джгут і ділимо на кілька частин, кожну злегка округлюємо.
Беремо один шматочок тіста і розкатуємо в тонкий пласт і вирізаємо коло. З одного боку кладемо трохи начинки і накриваємо другою половиною тіста. Скріплюємо краї і відкладаємо в сторону. Точно також формуємо інші чебуреки.
У сковорідку наливаємо олію і кладемо заготовку. Смажимо на невеликому вогні до рум’яної скоринки. Готові чебуреки перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.