Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт

Пироги

У нього ніжний пломбірна смак і м’яке розсипчасте тісто. Печу часто, це дуже просто, і продукти потрібні самі прості і доступні. Якщо прикрасити сезонними ягодами і фруктами, то не тільки смак, але і вигляд буде гідним, апетитним, святковим (взимку використовую заморожену малину, полуницю, вишню).

Головне, набратися терпіння і не їсти відразу з духовки. Потрібно дати сметаннику охолонути, щоб легше різався на шматки, а вони тримали форму.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 200 г.,
  • цукрова пудра – 60 г.,
  • сіль – 0,5 чайна ложки,
  • розпушувач – 1 чайна ложка,
  • борошно – 400 г.

Для начинки:

  • яйця – 4 шт.,
  • цукор – 100 г.,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • сметана 20% – 500 г.

Покроковий процес приготування:

Вершкове масло (охолоджене) нарізати шматочками, додати сіль, цукрову пудру, розпушувач і борошно.

Руками перетерти все, щоб вийшла крихта. Влити в крихту розбовтані виделкою яйця.

Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт

Замісити м’яке тісто. Покласти його в пакет і потримати в холодильнику 20 хвилин.

Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт

Приготувати начинку: з’єднати всі інгредієнти за допомогою міксера або блендера.

Охолоджене тісто покласти в форму і рівномірно розім’яти руками. По колу зробити бортик: щоб був рівним, притиснути ложкою – тоді розріз буде красивим. Вилити сметанну начинку.

Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт

Випікати 35 хвилин при температурі 180 °.

Після духовки начинка буде здаватися рідкою, але після охолодження стабілізується і стане щільніша.

Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт

Сметанник – один з найулюбленіших у нас пирогів. Приготуйте і спробуйте самі. Переконайтеся, що він нітрохи не гірший за чізкейк – так само тане в роті!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар