Печені пиріжки з яблучним повидлом

Пиріжки з яблучним повидлом - рецепт приготування Пиріжки

Пропонуємо вам спекти смачні пиріжки з яблучним повидлом. тісто виходить ніжним і м’яким, а начинка може бути абсолютно будь-яка.

З даної кількості продуктів у вас вийде 1 кілограм готового тіста. Такі пиріжки довго залишаються смачними і прекрасно зберігають свою форму.

Необхідні продукти

  • тепле молоко – 250 мл
  • свіжі дріжджі – 20 гр
  • сіль – 1/2 ч.л
  • цукор – 100 гр
  • коньяк – 1 ст.л
  • білок – 1 шт
  • куряче яйце – 1 шт
  • ванілін
  • вершкове масло – 50 гр
  • борошно – 500 гр
  • рослинна олія – 20 гр
  • повидло – 450 гр

Для змащення

  • жовток – 1 шт
  • молоко – 1 ст.л
  • вершкове масло – 15 гр

Покроковий процес приготування пиріжків

У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі, перемішуємо. Додаємо сіль, цукор, коньяк, яйце і білок. Туди ж кладемо ванілін і вливаємо тепле розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

В отриману масу частинами додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо його протягом 7-8 хвилин. Потім вливаємо олію і вмішуємо його в тісто.

Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 1 – 1,5 години.

Приготуємо начинку.

Готове тісто обминаємо, присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього тісто. А потім ділимо на 18 рівних шматочків. Кожен шматочок округляем в кулю і накриваємо плівкою. Залишаємо на 5 хвилин. Підготовлені кульки розкачуємо в коржик.

У центр кожного коржика кладемо начинку, скріплюємо краї і формуємо пиріжки. Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером, на невеликій відстані один від одного.

Заготовки ставимо в теплу духовку на 15 хвилин.

У жовток додаємо молоко і перемішуємо. Змащуємо приготовані пиріжки і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 17-18 хвилин, а потім дістаємо і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Готові пиріжки трохи охолоджуємо, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар