Пропонуємо вам спекти смачні пиріжки з яблучним повидлом. тісто виходить ніжним і м’яким, а начинка може бути абсолютно будь-яка.
З даної кількості продуктів у вас вийде 1 кілограм готового тіста. Такі пиріжки довго залишаються смачними і прекрасно зберігають свою форму.
Необхідні продукти
- тепле молоко – 250 мл
- свіжі дріжджі – 20 гр
- сіль – 1/2 ч.л
- цукор – 100 гр
- коньяк – 1 ст.л
- білок – 1 шт
- куряче яйце – 1 шт
- ванілін
- вершкове масло – 50 гр
- борошно – 500 гр
- рослинна олія – 20 гр
- повидло – 450 гр
Для змащення
- жовток – 1 шт
- молоко – 1 ст.л
- вершкове масло – 15 гр
Покроковий процес приготування пиріжків
У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі, перемішуємо. Додаємо сіль, цукор, коньяк, яйце і білок. Туди ж кладемо ванілін і вливаємо тепле розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
В отриману масу частинами додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо його протягом 7-8 хвилин. Потім вливаємо олію і вмішуємо його в тісто.
Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 1 – 1,5 години.
Приготуємо начинку.
Готове тісто обминаємо, присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього тісто. А потім ділимо на 18 рівних шматочків. Кожен шматочок округляем в кулю і накриваємо плівкою. Залишаємо на 5 хвилин. Підготовлені кульки розкачуємо в коржик.
У центр кожного коржика кладемо начинку, скріплюємо краї і формуємо пиріжки. Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером, на невеликій відстані один від одного.
Заготовки ставимо в теплу духовку на 15 хвилин.
У жовток додаємо молоко і перемішуємо. Змащуємо приготовані пиріжки і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 17-18 хвилин, а потім дістаємо і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Готові пиріжки трохи охолоджуємо, а потім подаємо до столу.