Один недолік у цього пирога – він швидко з’їдається. Ніжний цукровий пиріг

Пироги

Такі цукрові пироги нещодавно набули популярності – вони виходять дуже пишними, вологими, цукровими, просто чудовими до чаю.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 100 мл;
  • борошно, 250 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • масло вершкове, 100 г;
  • дріжджі, 6 г;
  • ванілін, сіль дрібка;

Для приготування заливки необхідно:

  • вершки, 200 мл;
  • ванілін;
  • для посипання масло вершкове, 50 г і цукор, 130 г.

Процес приготування цукрового пирога

Змішуємо цукор, дріжджі та 3 ложки борошна, вливаємо тепле молоко та перемішуємо. Залишаємо у теплому місці на 20 хвилин.

Яйця збиваємо віночком із сіллю та розм’якшеним вершковим маслом.

Масляну масу вводимо в опару, перемішуємо.

Борошно просіюємо та всипаємо в тісто, перемішуємо.

Накриваємо тісто та залишаємо у теплому місці на 1.5-2 години.

Форму застеляємо пергаментом. Тісто обминаємо та викладаємо у форму, накриваємо та залишаємо ще на 30 хвилин.

З’єднуємо в крихту цукор та вершкове масло, відправляємо в холодильник.

Робимо паличкою, змоченою в олії заглиблення в тісті і в них вкладаємо цукрову крихту.

Один недолік у цього пирога - він швидко з'їдається. Ніжний цукровий пиріг

Випікаємо при 170 градусах близько 25 хвилин.

Вершки трохи нагріваємо та змішуємо з ванільним цукром за смаком.

Поливаємо пиріг вершками і допікаємо ще 7-10 хвилин.

Охолоджуємо у формі. Виймаємо та подаємо до столу.

Один недолік у цього пирога - він швидко з'їдається. Ніжний цукровий пиріг

Пиріг виходить настільки ароматним, що відразу викликає апетит.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар