Ніжний пиріг із заварним кремом. Ви будете в захваті

Пироги

Якщо ви любите пироги і хочете приготувати щось нове, варто спробувати рецепт пирога з кремом. Це ідеальний варіант для любителів солодощів. Випічка просочується заварним кремом і стає надзвичайно соковитою.

Інгредієнти для пирога із заварним кремом:

  • курячі яйця – 5 шт.;
  • борошно – 300 г;
  • соняшникова олія – 150 мл;
  • сіль – дрібка;
  • сметана – 50 г;
  • розпушувач – 15 г;
  • молоко – 500 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г;
  • цукор – 100 г.

Приготування пирога із заварним кремом:

Молоко гріємо в сотейнику із товстим дном до 80-90 градусів, але не до кипіння. У цей час змішуємо 2 яйця, цукор та крохмаль у однорідну масу.

Молоко тонким струменем вливаємо в яєчну суміш, постійно помішуючи масу. Далі треба відправити суміш грітися на середній вогонь у сотейнику до густого стану.

Залишаємо крем остигати під кришкою або харчовою плівкою в чистій мисці.

Розбиваємо в іншу тару яйця, солимо та цукримо. Перемішуємо протягом 2 хвилин, потім виливаємо сметану та соняшникову олію. Продовжуємо змішувати продукти.

Ділимо борошно на дві частини. Просіюємо в яєчну суміш першу порцію борошна, слідом додаючи розпушувач. Перемішуємо яєчну масу та сипучі продукти.

Просіюємо в тісто другу частину борошна, перемішуємо.

У форму для випікання стелимо пергамент, виливаємо тісто і розрівнюємо поверхню. У кондитерський мішок виливаємо крем і розподіляємо на тісті сіточкою.

Гріємо духовку до 180 градусів, прибираємо випікатися пиріг. Час випікання може відрізнятись, тому варто постійно перевіряти пиріг дерев’яною паличкою на готовність.

Ніжний пиріг із заварним кремом. Ви будете в захваті

В результаті ми маємо гарний та ароматний пиріг із заварним кремом. Він підійде для посиденьок та чаювання, можна подати на дитяче свято.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар