Якщо ви любите пироги і хочете приготувати щось нове, варто спробувати рецепт пирога з кремом. Це ідеальний варіант для любителів солодощів. Випічка просочується заварним кремом і стає надзвичайно соковитою.
Інгредієнти для пирога із заварним кремом:
- курячі яйця – 5 шт.;
- борошно – 300 г;
- соняшникова олія – 150 мл;
- сіль – дрібка;
- сметана – 50 г;
- розпушувач – 15 г;
- молоко – 500 мл;
- кукурудзяний крохмаль – 40 г;
- цукор – 100 г.
Приготування пирога із заварним кремом:
Молоко гріємо в сотейнику із товстим дном до 80-90 градусів, але не до кипіння. У цей час змішуємо 2 яйця, цукор та крохмаль у однорідну масу.
Молоко тонким струменем вливаємо в яєчну суміш, постійно помішуючи масу. Далі треба відправити суміш грітися на середній вогонь у сотейнику до густого стану.
Залишаємо крем остигати під кришкою або харчовою плівкою в чистій мисці.
Розбиваємо в іншу тару яйця, солимо та цукримо. Перемішуємо протягом 2 хвилин, потім виливаємо сметану та соняшникову олію. Продовжуємо змішувати продукти.
Ділимо борошно на дві частини. Просіюємо в яєчну суміш першу порцію борошна, слідом додаючи розпушувач. Перемішуємо яєчну масу та сипучі продукти.
Просіюємо в тісто другу частину борошна, перемішуємо.
У форму для випікання стелимо пергамент, виливаємо тісто і розрівнюємо поверхню. У кондитерський мішок виливаємо крем і розподіляємо на тісті сіточкою.
Гріємо духовку до 180 градусів, прибираємо випікатися пиріг. Час випікання може відрізнятись, тому варто постійно перевіряти пиріг дерев’яною паличкою на готовність.
В результаті ми маємо гарний та ароматний пиріг із заварним кремом. Він підійде для посиденьок та чаювання, можна подати на дитяче свято.