Ніжний морквяний пиріг: буду пекти все літо. Простий та смачний рецепт

Пироги

Пиріг виходить вологим, ніжним, дуже смачним та пишним. Можна ще до нього зробити сметанний крем, який завжди чудово поєднується з морквинами.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • морква, 220 г;
  • цедра апельсина;
  • яйця, 3 шт.;
  • сіль, дрібка;
  • цукор, 160 г;
  • олія соняшникова, 80 г;
  • ванілін за смаком;
  • борошно, близько 170 г;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • родзинки.

Процес приготування морквяного пирога

Морква натираємо на середній тертці разом з цедрою апельсина.

Збиваємо яйця з сіллю та цукром, ваніліном до пишності та збільшення об’єму вдвічі.

Вливаємо в масу олію, перемішуємо. Додаємо моркву та цедру. Перемішуємо.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

Всипаємо в тісто і вимішуємо до однорідності.

Всипаємо родзинки, але це за бажанням. Їх можна також замінити подрібненими волоськими горіхами, вони чудово підходять, як і сметанний крем до моркви.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Ніжний морквяний пиріг: буду пекти все літо. Простий та смачний рецепт

Випікаємо при 180 градусах близько 35 – 40 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.

Охолоджений пиріг можна просто посипати цукровою пудрою або збити її з жирною сметаною і викласти крем зверху.

Ніжний морквяний пиріг: буду пекти все літо. Простий та смачний рецепт

Ось такий простий рецепт дуже пишного та смачного, ароматного, з легкою цитрусовою ноткою пирога.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар