Ніжні, хрусткі пиріжки. Тісто ідеально тримає форму: відмінний рецепт

Пиріжки

Пиріжки не тільки виходять хрусткими, а й пузирчастими, м’якими всередині. Тісто ідеально тримає форму, тому можна використовувати будь-яку начинку, навіть варення або повидло.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 200 мл;
  • кип’яток, 100 мл;
  • цукор, 1 ч.л;
  • дріжджі сухі, 1 пакетик;
  • борошно, 450 г;
  • сіль дрібка;
  • олія соняшникова, 30 мл.

Для приготування начинки необхідно:

  • рис, 100 г;
  • яйця, 6 шт;
  • зелена цибуля і зелень;
  • масло вершкове і соняшникова олія по 30 г;
  • сіль перець.

Процес приготування хрустких пиріжків

Відварюємо рис в підсоленій воді.

Яйця відварюємо і ріжемо дрібними кубиками, зелень дрібно січемо.

Змішуємо ці продукти з розтопленим вершковим маслом, солимо і перчимо на смак. Начинка готова.

Можна спочатку рис обсмажити в олії до золотистого і залити кип’ятком, варити до готовності.

Молоко змішуємо з кип’ятком, цукром, дріжджами і перемішуємо. Якщо дріжджі живі – 24 г.

Всипаємо сіль, частинами всипаємо просіяне борошно і починаємо вимішувати тісто.

Вливаємо олію і добре вимішуємо тісто. Якщо буде потрібно більше борошна, досипати акуратно, щоб не забити його і не зробити дуже тугим.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Руки змащуємо олією і стіл теж, тісто ділимо порційними шматочками і скачуємо колобки.

Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо їх з двох сторін на невеликому вогні до рум’яності.

Пиріжки виходять ідеальними, пишними і хрусткими.

Таке тісто чудово виходить в духовці, тому свої пиріжки ви можете випікати при 180 градусах з будь-якою начинкою.

Ніжні, хрусткі пиріжки. Тісто ідеально тримає форму: відмінний рецепт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар