Не пиріжки, а золото: з апетитною та ситною начинкою. Ідеальний варіант для сніданку і перекусу

Пиріжки

Пухнасте і дуже м’яке тісто з начинкою з сиру і класичний варіант – з картоплі, готуються досить просто, навіть кулінар-початківець легко впорається з цим рецептом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко та вода теплі по 100 мл;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • масло вершкове, 2 ст.л;
  • йогурт натуральний або жирна сметана, 1 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • оцет яблучний, 2 ст.л;
  • борошно, 600 г;
  • сіль дрібка.

Для першої начинки необхідно:

  • сир домашній, спеції, сіль, зелень.

Для другої начинки необхідно:

  • картопля, цибуля, зелень, спеції.

Процес приготування

Для першої начинки змішуємо сир з нарізаною зеленню, солимо за смаком і всипаємо ароматні трави.

Для другої начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре, змішуємо з обсмаженою цибулею, кропом, вершковим маслом, спеціями.

Для тіста з’єднуємо тепле молоко з теплою водою, олією, яйцем, йогуртом та розм’якшеним вершковим маслом, оцтом, сіллю. Якщо у вас немає оцту яблучного, беріть той, який є в наявності. Все перемішуємо.

Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, добре вимішуємо тісто, щоб воно стало м’яким, пружним.

Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин. Ділимо тісто на 12 колобків.

Стіл присипаємо крохмалем і розкачуємо колобки в найтонші коржики, змащуємо їх вершковим маслом. Складаємо по два коржики разом.

На три стопочки по два коржі викладаємо сирну начинку з краю і загортаємо в рулет.

Не пиріжки, а золото: з апетитною та ситною начинкою. Ідеальний варіант для сніданку і перекусу

А решту трьох стопок коржів викладаємо картоплю і також згортаємов  рулети.

Викладаємо їх на деко, змащуємо збитим яйцем і ріжемо порційними шматочками.

Не пиріжки, а золото: з апетитною та ситною начинкою. Ідеальний варіант для сніданку і перекусу

Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, але дивіться за особливостям духовки.

Не пиріжки, а золото: з апетитною та ситною начинкою. Ідеальний варіант для сніданку і перекусу

Пиріжки виходять листковими, м’якими, ніжними, з апетитною та ситною начинкою, ідеальний варіант для сніданку та перекусу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар