Пухнасте і дуже м’яке тісто з начинкою з сиру і класичний варіант – з картоплі, готуються досить просто, навіть кулінар-початківець легко впорається з цим рецептом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко та вода теплі по 100 мл;
- олія соняшникова, 100 мл;
- масло вершкове, 2 ст.л;
- йогурт натуральний або жирна сметана, 1 ст.л;
- яйце, 1 шт;
- оцет яблучний, 2 ст.л;
- борошно, 600 г;
- сіль дрібка.
Для першої начинки необхідно:
- сир домашній, спеції, сіль, зелень.
Для другої начинки необхідно:
- картопля, цибуля, зелень, спеції.
Процес приготування
Для першої начинки змішуємо сир з нарізаною зеленню, солимо за смаком і всипаємо ароматні трави.
Для другої начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре, змішуємо з обсмаженою цибулею, кропом, вершковим маслом, спеціями.
Для тіста з’єднуємо тепле молоко з теплою водою, олією, яйцем, йогуртом та розм’якшеним вершковим маслом, оцтом, сіллю. Якщо у вас немає оцту яблучного, беріть той, який є в наявності. Все перемішуємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, добре вимішуємо тісто, щоб воно стало м’яким, пружним.
Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин. Ділимо тісто на 12 колобків.
Стіл присипаємо крохмалем і розкачуємо колобки в найтонші коржики, змащуємо їх вершковим маслом. Складаємо по два коржики разом.
На три стопочки по два коржі викладаємо сирну начинку з краю і загортаємо в рулет.
А решту трьох стопок коржів викладаємо картоплю і також згортаємов рулети.
Викладаємо їх на деко, змащуємо збитим яйцем і ріжемо порційними шматочками.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, але дивіться за особливостям духовки.
Пиріжки виходять листковими, м’якими, ніжними, з апетитною та ситною начинкою, ідеальний варіант для сніданку та перекусу.